به گزارش تابان تربت، در این برنامه وحدت آفرین که صبح امروز در بیت امام جمعه تربت حیدریه برگزار شد، نمایندگان طلاب، اساتید، و دانشجویان دانشگاههای تربت حیدریه در زمینه های مختلف به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان تربت حیدریه به لزوم تبیین هویت دینی در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: هویت دینی و اسلامی باید توسط قشر روحانی در مناسبت ها و همایش های مختلف دانشگاه تبیین و گفتمان سازی شود تا جوان دانشجو با اتکا به آرمانهای اسلام و حکومت دینی رشد کند.
بیژن بابایی گفت: بومی کردن علم، کرسی های نظریه پردازی در حوزه های دین توسط روحانیون و همچنین دغدغه کرسی های آزاد اندیشی توسط روحانیون در مراکز علمی و دانشگاهها احساس می شود.
در ادامه نماینده طلاب حوزه های علمیه اذعان کرد: تا زمانی که همایش های تشریفاتی برگزار کنیم و حوزه و دانشگاه را از هم جدا و احساس بی نیازی کنیم وحدت در این دو نهاد مهم جامعه محقق نخواهد شد و لذا باید حداقل در این زمینه چهار گام مهم و اساسی برداشت تا این فریضه بر زمین مانده شکل واقعی به خود بگیرد.
حجت الاسلام سیدرضا موسوی بیان داشت: موضوع وحدت در دانشگاه و حوزه به طور واضح مشخص نشده و تبیین و گفتمان سازی مناسبی هم صورت نگرفته و لذا اگر بتوانیم این مسیر را ابتدا هموار کنیم بخش مهمی از کار را انجام دادیم.
وی به گامهای بعدی اشاره کرد و افزود: ضرورت، موانع و عوامل وحدت باید شناسائی شوند و یک متولی این امر را ساماندهی و سازماندهی کند و حداقل هر ماه یک جلسه بین حوزویان و دانشگاهیان در این خصوص ضرورت دارد.
نماینده طلاب حوزه های علمیه تاثیرات این جلسات را مهم دانست و گفت: برنامه ریزی مدون و شفاف و همچنین وحدت برداشت دو رویکرد مهمی است که باید در جلسات ماهانه دنبال شود، گاهی طلاب علوم دینی برداشتی از دین دارند و دانشگاهیان برداشت دیگری، لذا گاهی اوقات شکافی بین وحدت حوزه و دانشگاه پدید می آید که جامعه را دچار چالش می کند.
موسوی تصریح کرد: برخی علوم دانشگاهی مانند فقه، الهیات و .. ریشه در حوزه های علمیه دارند و می طلبد مراکز عالی از اساتید حوزوی بیشتری در دانشگاهها استفاده کنند.
در ادامه نماینده دانشجویان دانشگاههای کشوربه مطالبات دانشجویان از طلاب اشاره کرد و افزود: سیر مطالعاتی همراه با دانشجویان، تبادل اطلاعات و مطالعات و پژوهش به نفع هر دو قشر فرهیخته است که باید این موضوع در مراکز علمی و حوزوی تبیین و گفتمان سازی شود.
مصطفی سیقلی نژاد تصریح کرد: تبیین برخی علل فرایض دینی برای دانشجویان امروزی که با شبهات پیش آمده درک و فهم از دین مقداری برایشان مشکل شده بسیار ضرورت دارد و می طلبد اساتید حوزه و طلاب علوم دینی وقت بیشتری در دانشگاهها بگذارند.
وی گفت: این دو قشر می توانند با تعامل و هماهنگی در برهه های حساس نظام، مانند انتخابات، به دور از هر گونه گرایش و تنش سیاسی به روشنگری بین جوانان و جامعه بپردازند و مسیر اعتلای نظام را برای مردم هموار کنند.
نماینده دانشجویان دانشگاههای تربت حیدریه در پایان، بررسی مشکلات فرهنگی اجتماعی و اقتصادی جامعه را توسط این دو مرکز مهم توصیف کرد و افزود: اگر دانشجویان و طلاب در کنار هم معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی جامعه را برای خود یک دغدغه اساسی بدانند بدون شک می توانند با ارائه راهکارها و بیان دیدگاهها در رفع آن نقش موثری را ایفا کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید