


عبدالرحمان رستمیان در گفتوگو با خبرنگار آناج با اشاره به طرح ساماندهی تجویز دارو، اظهار داشت: در این طرح آمده بود اگر پزشکی به جز داروهای فارماکوپه دارویی تجویز کند خلاف مقررات است، اما کمیسیون توزیع کنندگان این داروها را نیز در حیطه متخلفین قرار داد.
نسخههای علمی با تایید معاونت درمان در لیست فارماکوپه قرار میگیرند
وی ادامه داد: شاید پزشکی نسخهای علمی بنویسد که جزو داروهای فارماکوپه نباشد، ما که نمیتوانیم مانع تجویز نسخه علمی شده و دکترین را محدود کنیم، لذا قرار شد پزشک قبل از تجویز چنین داروهایی آن را به انجمن علمی معرفی و پس از تایید معاونت درمان در لیست داروهای فارماکوپه بیاید و به داروخانهها اضافه شود.
کاهش قاچاق و واردات دارویی با اجرای طرح ساماندهی تجویز دارو
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجویز و توزیع دارو بر اساس لیست فارماکوپه میتواند در جلوگیری از قاچاق و واردات موثر باشد، خاطرنشان کرد: قبل از ورود داروی خارجی باید آن دارو توسط مسئولین امر تایید شود و پس از قرار گرفتن در لیست فارماکوپه در داروخانهها توزیع شود.
وی یادآور شد: فارماکوپه لیست کاملی از داروهای مورد تایید است که در آن عوارض جانبی و اطلاعات دارویی قید شده است.
نسخه نویسی باید بر اساس راهنمای بالینی صورت گیرد
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر لزوم تجویز دارو و تشخیص درمان براساس راهنمای بالینی تاکید کرد و گفت: برای دیانت از بودجه لازم است پزشکان براساس این راهنما اقدامات لازم را انجام دهند، بعضا بیماران از پزشک میخواهند دارو یا آزمایشی را که منطبق با علم و شرایط بیمار نیست تجویز کنند.
وی اضافه کرد: پوشش بیمه باید بر اساس راهنمای بالینی باشد، آن دارو و آزمایشی را که علمی است باید بیمه دهد، البته لازم است در این رابطه بیمه نیز نظارت خود را افزایش دهند.
در شرایط فعلی یک بیمارستان هستهای کافی است/در بخش عفونی و آی سی یو مشکل داریم
رستمیان در پاسخ به سوالی مبنی بر احداث بیمارستانهای هستهای در سایر کلانشهرها، اذعان داشت: از نظر بنده با شرایط فعلی یک بیمارستان هم کافی است، ما به بخشهای زیادی همچون عفونی، آی سی یو و بیمارستان در مناطق محروم نیازمندیم، شاید بهترین کار این باشد که در استاندارد سازی بیمارستانها و رفع نیازمندی ها هزینه کنیم.
وی افزود: در خیلی از شهرها هم اکنون اکیپ هستهای فعال است و ما پزشک هستهای در بیمارستانها داریم، زمانی میتوانیم بیمارستانهای هستهای را توسعه دهیم که حداقلها را هم داشته باشیم.
مالیات راهکاری برای تعادلسازی دریافتی پزشکان
این نماینده مجلس با اشاره به اختلاف دریافتی پزشکان، تصریح کرد: پزشکان برخی از رشتهها مانند عفونی و اطفال نسبت به پزشکان جراح دریافتی کمتری دارند، چنین شرایطی در بین پرستاران حوزههای مختلف نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم حقوقها را یکسان کنیم اما میتوانیم با تعادلسازی تا حدودی رضایت پزشکان و پرستاران را جلب کنیم، در کشورهای اروپایی با افزایش درصد پرداختها مالیات نیز افزایش مییابد. ما باید خدمات و تعرفهها را به گونهای تعریف کنیم که همانند سایر کشورها باشد.
انتهای پیام/پ
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید