به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ مجتبی شجاعی عصر امروز در دیدار با بهرهبرداران بخش کشاورزی این شهرستان اظهار کرد: امروز در کشور ۲۰ هزار مگاوات کمبود انرژی داریم و به نظر میرسد این ناترازی همچنان گریبانگیر است تا تدبیر ویژهای برای آن اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: قرار است یک برنامه برای ترغیب و تشویق استفاده کشاورزان از پنلهای خورشیدی انجام شود و در چند مکان اقدام ارزشمندی انجام شده که به استقلال واحدهای کشاورزی در تأمین انرژی پایه کمک میکند.
فرماندار تربتحیدریه با بیان اینکه فرآوری محصولات کشاورزی یک چالش در کشور است، افزود: روشهای نوین آبیاری از دیگر اولویتهای بخش کشاورزی است که باید سازههای نوین آبیاری تقویت شود. همچنین گلخانههای کوچک و متوسط مقیاس هم از ضروریات بخش کشاورزی این شهرستان است.
فرماندار تربتحیدریه گفت: همچنین پرداختن به تک محصولی در حوزه کشاورزی بسیار مؤثر است و واحد ترویج جهاد کشاورزی باید در حوزه ادراکسازی این مهم تلاش کند.
نیمی از برق مصرفی شهرستان در حوزه کشاورزی است
مدیر شرکت برق تربتحیدریه با بیان اینکه سالانه ۳ هزار اشتراک جدید واگذار میکنیم، گفت: در عین حال نیمی از برق مصرفی شهرستان در حوزه کشاورزی است که ۵۰ مگاوات حدود ۴۰۰ چاه کشاورزی برق مصرف میکنند.
مهدی رستمی با اشاره به اینکه مجموعههای مختلف صنایع فعال در شهرستان چندین مگاوات مصرف برق دارند، گفت: در کشور آلمان که وضعیت اقلیمی مشابه ایران دارد، ۸۰ درصد مصرف برق از انرژی خورشیدی است، اما در کشور ایران یک درصد است.
رئیس شرکت برق تربتحیدریه افزود: کشاورزان با احداث پنلهای خورشیدی درآمد پایدار دارند و تجهیزات هم ۲۰ سال گارانتی دارد و شرکت برق هم ۲۰ سال قرارداد میبندد.
وی با بیان اینکه درآمد ناشی از تولید برق پنلهای خورشیدی سالانه افزایش مییابد، افزود: از خسارت به بخش کشاورزی آگاه هستیم و این موضوع قطعی برق کشوری است و از حیطه شهرستان خارج است.
رستمی با اشاره به اینکه تنها ۱۶ درصد چاههای کشاورزی از برق پنلهای خورشیدی استفاده میکنند و ۸۴ درصد دیگر از برق سراسری استفاده میشود، گفت: کشاورزان بهصورت تجمیعی از طریق شرکت تعاونی میتوانند پنل یک کیلو مگاواتی احداث کنند.
اجرای طرح پنل خورشیدی باید کارشناسی شود
کل مالک و بهرهبردار بخش کشاورزی تربتحیدریه گفت: ناترازی در کشور بر هیچ کس پوشیده نیست، اما باید تلاش شود که کمترین آسیب به مهمترین بخش فعال شهرستان وارد شود. در عین حال، بیش از ۸۰ درصد جامعه تربتحیدریه از اراضی کشاورزی ارتزاق میکنند.
محسن شرکت افزود: طرح پنلهای خورشیدی باید کارشناسی شود، لذا این پنلها برخی اروپایی و برخی چینی هستند و اگر جامعه کشاورزی مقاومتی دارند، بهخاطر این است که برخی موضوعات هنوز حل نشده است.
وی ادامه داد: باید کارگروه تشکیل بدهید و موضوع پنلهای خورشیدی را در یک برنامه تدوینی جلو ببرید تا بتوانیم تأمین انرژی را تا حدی مدیریت کنیم.
شرکت با اشاره به اینکه تأمین مالی انرژیهای تجدیدپذیر مهم است، افزود: دولت در آبیاری نوین یک قدم به جلو حرکت کرد و کشاورزان چند قدم بیشتر برداشتند. لذا اگر قرار است برای هر چاه حدود ۳ میلیارد تومان هزینه شود، برای بهرهبرداران مشکل است. در عین حال، باید از طریق بانکها مجوزاتی اخذ شود تا از تسهیلات استفاده شود.
نیروگاه خورشیدی بزنید، خودتان هم مسئولیت آن را قبول کنید
کل مالک و بهرهبردار کشاورزی جلگه رخ تربتحیدریه گفت: سال گذشته اعلام شد ۳۵۰ همت به کشاورزان خراسان رضوی بر اثر قطع برق ضرر وارد شده که این مبلغ پول ساخت ۳ نیروگاه است.
عبدالرضا خزاعی افزود: وزارت نیرو این همه متخصص دارد و چرا باید کشاورز مسئولیت انرژی تجدیدپذیر را قبول کند؟ وزارتخانه با این عظمت پای کار بیاید و خودش انرژیهای تجدیدپذیر را راهاندازی کند. ما تخصص نداریم و این همه گرفتار هستیم، اصلاً این کاره هم نیستیم.
وی اظهار کرد: زمین دارید، نیروگاه خورشیدی بزنید و خودتان هم مسئولیت آن را قبول کنید.
دیگر کل مالک و بهرهبردار بخش کشاورزی تربتحیدریه افزود: باید یک واقعیت را بپذیریم که بهطور مستقیم و غیرمستقیم و نیابتی اطراف ایران جنگ و تحریم است و بیانصافی است که بگوییم کاری نشده و همین آبیاری تحت نوین برای کشاورزان ۸۵ درصد هزینهاش توسط دولت پرداخت شد.
علیرضا رضایی بیان کرد: ما وارث گذشتگان هستیم و باید آب و خاک کشور را نگهداری کنیم، اما توجه به کشاورزی و مزارع در بدنه حاکمیت باید بیشتر شود.
وی با بیان اینکه شرکتهای خدماترسان سه ضلعی هستند که بهصورت گازانبری کشاورزان را آزار میدهند، گفت: مسئولان با وزارتخانه رایزنی کنند که سرمایه اولیه را با هر سودی که نیاز است در اختیار کشاورزان قرار دهند.
این بهرهبردار بخش کشاورزی گفت: قرارداد با شرکت برق میبندیم، اما در قرارداد باید قید شود که پنل خورشیدی اجرا کردید، برق را قطع نمیکنیم.
وی گفت: ترجیح دادم از سازههای ایرانی استفاده کنم، لذا از سازههای ایرانی استفاده میکنم و راضی هستم.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید