به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابانتربت»؛ شهر کدکن در ۶۵ کیلومتری شمال غربی تربت حیدریه با برخورداری از جاذبههای بسیار ارزشمند فرهنگی، طبیعی و گردشگری، ظرفیت فوق العادهای برای جذب گردشگر، اشتغالزایی وایجاد درآمد برای اهالی منطقه دارد.
معدن نمک روستای حصار یزدان بخش کدکن تربتحیدریه، زیباییهای خاص خود را دارد و هماکنون میتواند به تنهایی در صنعت گردشگری این شهرستان نقش بسیار مهمی را ایفا کند.
به تازگی گروههای گردشگری گوناگونی تحت عنوان گردشگری ژئوتوریسم از این منطقه بازدید میکنند، برداشت نمک از دل معدن سبب تشکیل غارهایی زیبا شده است، طول این غار به یک کیلومتر میرسد و قابلیت جذب گردشگران ژئوتوریسم را دارد.
اطراف غار نمک از این نمک از گذشته استفاده میکنند، البته این نمک خوراکی نیست، منطقه کدکن قطب تولید آلو است و مردم آلوهای نارسی را که از درخت میچینند، داخل آب نمک میریزند تا بهاصطلاح آلو برسد و بعد از آن آلو را خشک میکنند.
از طرفی اهالی از این نمک برای مصرف در آب برنجی که خیس میکنند، استفاده میکنند و لذا این نمک را نمیتوان داخل نمکدان ریخت، چون دانهبندی آن بزرگ است
روستای حصار یزدان ۸۰۰ نفر جمعیت دارد و وضعیت اشتغال روستا خیلی خوب نیست و جوانان بیکار زیادی دارد و غار نمک در این منطقه ظرفیت سرمایهگذاری خوبی ایجاد کرده است.
مسجد سنگی کدکن
مسجد سنگی کدکن باقی مانده از دوره قاجاریه با شماره ۱۳۸۷۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این مسجد که به مسجد حاج سیدحسن کدکنی معروف است، در حاشیه میدان امام حسن مجتبی علیه السلام شهر کدکن واقع شده است.
فضای مسجد مستطیل شکل است به طوری که در طول وسط فضای مسجد، سه ستون استوانهای و یک ستون مستطیل قرار دارد که ده چشمه گنبد سنگی مسجد با طاقهای آن را توسط دیوارهای جانبی نگه داشته است و همین امر معماری مسجد را شاخص و زیبا کرده است. مصالح به کار رفته در بنا نیز سنگ و گچ و ساروج میباشد.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید