به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «تابان تربت» ؛ روز نهم دی یک حماسه به یادمانی در شهر تربتحیدریه بوقوع پیوست و مردم این خطه از ایران اسلامی با سرنگونی نمادهای ستمشاهی و بیرون راندن عوامل سفاک پهلوی امور شهر را بدست گرفتند.
روز ۱۲ دی ۵۷ شهربانی به تصرف مردم درمیآید و این مکان به عنوان یکی از مکانهای هسته انقلاب اسلامی به دست انقلابیون میافتد، در عین حال مساجد جامع، فولاد و همچنین حوزه علمیه مرحوم هراتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به عنوان یکی از مراکز اصلی ایفای نقش میکردند.
پیشقراولان این حرکتهای مردمیروحانیون مبارز و شجاعی بودند که در کنار مردم به خیابانها آمدند و ضمن هدایت مردم به تبیین و روشنگری میپرداختند.
مرحوم آیت الله سیدمحمد باقر طباطبائی نخستین امام جمعه تربتحیدریه
آیت الله سید محمد باقر طباطبائی از علما و مبارزین قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و قیام خونین نهم دیماه مردم تربت حیدریه در سال ۵۷ به عنوان محور و مدار مردم و انقلابیون این دیار بود که سخنرانیها و روشنگریهای این عالم فرهیخته سبب شد تا مردم ضمن اعلام انزجار از رفتارهای حکومت طاغوت دست به اقدامی انقلابی بزنند.
با توجه به سابقه مبارزاتی آیت الله طباطبائی و نقش وی در روشنگریهای متعدد، امام خمینی (ره) وی را در سال ۵۸ به عنوان نخستین امام جمعه تربتحیدریه منصوب کردند.
مرحوم حجتالاسلام عبدالله امامی نخستین نماینده مجلس شورای اسلامی در تربتحیدریه
حجتالاسلام عبدالله امامی از دیگر مبارزین اوایل انقلاب در تربتحیدریه بود، اجداد وی همگی از علمای این خطه بودند و وی نیز پس از گذراندن دروس مقدماتی برای گذراندن دروس عالی حوزوی به نجف رفت و پس از تحصیل تا سطح خارج فقه و اصول به زادگاهش بازگشت و به احیای حوزه علمیه و تربیت شاگردان پرداخت.
بنا به سفارش بزرگان این دیار در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه محل تولدش کاندیدا شد و با کسب اکثریت قاطع آراء به مجلس راه یافت.
پیش از اتمام اولین دوره مجلس شورای اسلامی به بیماری سرطان مبتلا گشت و پس از گذراندن یک دوره معالجه در کشور آلمان در دیماه سال ۶۱ در تهران درگذشت.
پیکر این نماینده مجلس در حرم علی بن موسی الرضا علیهالسلام به خاک سپرده شد.
حجت الاسلام سید حسن ربانی، نخستین فرمانده سپاه در تربت حیدریه
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی فرزند مرحوم ایت الله سید ابراهیم ربانی از بزرگان و علمای به نام تربت حیدریه در استان خراسان بزرگ بود.
وی متولید سال ۳۳ و تحصیلات ابتدایی و سپس دروس مقدمات حوزه را در تربت حیدریه گذراند و برای ادامه سطوح حوزه به مشهد عزیمت کرده و در مدرسه آیت الله موسوی نژاد از محضر علمای مشهد بهره گرفت.
ربانی یکی از علمای پیشتاز در مبارزه انقلابی مردم تربتحیدریه بود که با سخنرانیهای روشنگرانه خود در کنار مردم نقش بسزایی در پیروزی مردم این دیار ۴۳ روز قبل از انقلاب اسلامی ایفا کرد.
وی در نخستین مسئولیت خود در شهرستان تربتحیدریه پس از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بهعنوان فرمانده سپاه این دیار انتخاب شد.
به خاطر تواناییها و لیاقت هایی که از خود نشان داد، منصبهای سختی را به عنوان نماینده مقام معظم رهبری ایفای نقش کرد و به خاطر علاقه زیادی که به تقریب بین مذاهب داشت به عنوان نماینده ولی فقیه در امور اهل تسنن در سیستان و بلوچستان خدمت وافری به وحدت و تالیف قلوب کرد.
همچنین وی به عنوان رئیس مرکز جهانی وقت جامه المصطفی کنونی و نائب رئیس مجمع تقریب مذاهب فعالیتهای چشم گیری داشت.
شهید حجت الاسلام یعقوبی نخستین حاکم شرع تربت حیدریه:
با پخش اعلامیههای حضرت امام توأمان وارد فعالیتهای سیاسی و مذهبی شد، سال هایی که در مشهد بود اقدام به تشکیل یک گروه تحقیقی پژوهشی کرد که حاصل کار این گروه چاپ کتابی بود به نام «اسلام در مقابل پیشرفتها و نیازها» علاوه بر این به اقتضای شغل روحانیت در کار تبلیغ نیز بود.
باخرز، تایباد و برخی از شهرهای شمال ایران از جمله شهرهایی بودند که پذیرای او در کارتبلیغ بودند، در همین سالها بود که میل به دانش او را به پای دروس خارج آقای «علم الهدی» و نیز بحثهای فلسفی کشاند، سالهای بعد که با اوج گیری حرکتهای انقلابی مردم همراه بود شهید یعقوبی نیز با تمام وجود در این جهت تلاش میکرد.
دوستانش از پشتکار و انگیزه قوی او برای انتقال ارزشهای اسلامی به مردم و ایجاد بیداری در آنها خاطرات بسیار به یاد دارند، سالهای نزدیک پیروزی انقلاب را همراه خانوادهاش در مشهد زیست، با قناعتی که هنر زندگی زاهدان ومردان خداست.
پیروزی انقلاب اسلامی به سال ۱۳۵۷ گشودن دفتری تازه بود، در زندگی زاهدانه شهید یعقوبی که او باید بر برگ آن دفتر نقشهای دل انگیز یک زندگی توأم با شرافت و عزت را میکشید.
حالا او باید پای در فعالیتهای اجرایی می نهاد، ضرورت تشکیل دادگاهها و اجرای احکام شرع سبب شد تا او نخست به عنوان حاکم شرع تربتجام و پس از آن به عنوان حاکم شرع تربتحیدریه و سپس حاکم شرع دادگاه ناحیه ۴ خراسان برگزیده شود.
وی در مقطعی به عنوان دومین نماینده مجلس شورای اسلامی در تربتحیدریه ایفای نقش کرد.
روز اول اسفند سال ۱۳۶۴ شهید یعقوبی به اتفاق شهید محلاتی و جمعی دیگر از فرماندهان ارتش و سپاه برای بازدید از جبههها به سمت اهواز پرواز میکنند و در آسمان خوزستان هواپیمای آنها در محاصره هواپیماهای عراقی قرار میگیرد و از مسافران خواسته میشود میان اسارت و شهادت یکی را انتخاب کنند و همه آنها از جمله شهید یعقوبی شهادت را برمیگزینند و به این ترتیب هواپیمای حامل آنها هدف تیر دشمن و سرنگون میشود.
پیکر پاک آن شهید با شکوهی خاص بر فراز انبوه دستانی که هنوز زبان زد مردم است تشییع و در بهشت عسکری شهرستان تربت حیدریه در کنار دیگر شهدای دفاع مقدس به خاک سپرده شد.
حجت الاسلام محمدعلی رضایی، نخستین رئیس کمیته انقلاب در تربت حیدریه
حجتالاسلام محمدعلی رضایی از مبارزان و پیشتازان انقلابی مردم تربتحیدریه بود که توانست در کنار سایر علما و مجاهدان در روشنگریها و پیروزی و قیام نهم دی ۵۷ این دیار نیز نقش بسزایی داشتهباشند.
وی پس از پیروزی انقلاب ابتدا به عنوان نخستین رئیس کمیته انقلاب برگزیده شده و در ادامه مسئولیت فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بعهده گرفت.
رضایی در ادامه بهعنوان قائم مقام نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز عهده دار این مسئولیت میباشد.
وی بهعنوان نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس هشتم نیز ایفای نقش کرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید