به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت، شرکت شتاب دهنده و شرکتهای زیر گروه مجتمع داروگیاهی سحان در زمینه زنجیره گیاهان دارویی از مزرعه، تولید، جمع آوری، فرآوری و بازرگانی و با هدف ایجاد سه هزار اشتغال در شهرستان تربت حیدریه ایجاد شدهاست.
به گفته مدیر این شرکت در این طرح قرار است مزارع توسعه و واحدهای فناوری و بازرگانی نیز راه اندازی شود و در ادامه به کشاورزان آموزش بدهند که از یکهزار متر زمین میتوان به اندازه دو هکتار درآمد داشتهباشند و مهاجرت از روستاها نیز کاهش یابد.
یکی از واحدهای تولیدی در این مجتمع تولید الکل از ضایعات گیاهان دارویی در یک چرخه زیست محیطی است که در کشور نمونه آن نیز وجود ندارد.
نخستین واحد تولید الکل از ضایعات گیاهان دارویی درکشور با توان تولید الکل ۹۹/۹۸ خلوص و بدون شبهه که با کمک خیرین در تربت حیدریه راه اندازی شدهاین روزها گرفتار بروکراسی اداری شده و ۱۶ ماه معطل صدور یک مجوز است.
بروکراسیهای اداری و بخش نامهها نفس تولید کنندگان را گرفتهاست
علیرضا محبوب مقدم مدیر مجتمع شرکتهای سحان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: در این واحد توان تولید ۹۹/۹۸ درصد خلوص الکل بدون بنزیل و بدون شبهه وجود دارد که ۱۰۰ درصد طراحی ایرانی توسط شرکت دانشبنیان برتر که سه سال در کشور رتبه نخست را داشته انجام شدهاست.
وی با بیان اینکه مدیران شرکت کسانی هستند که ما این افراد را از کشورهای اروپایی برگرداندیم، گفت: این در حالی است که این پروژه یک هشتم کارخانه معادل خودش در کشورهای دیگر حجم گرفته و این بدان معناست که این پروژه ۸ برابر این مساحت را باید داشتهباشد تا بتواند الکل تولید کند، اما به لحاظ ظرفیتی و سرمایه گذاری کوچک شده و کیفیت آن نیز ارتقا یافتهاست.
محبوب مقدم با اشاره به اینکه تنها واحد تولید الکل از ضایعات گیاهان دارویی که روزانه توان تولید ۵ هزار لیتر در روز با اعتبار ۱۸ میلیارد تومان راه اندازی کردیم، ادامه داد: در ۱۳ اسفند سال ۱۴۰۰ تقاضای صدور پروانه بهره برداری با تمامی اسناد و مدارک را ارایه کردیم و هنوز متاسفانه مجوز صادر نشدهاست.
وی با اشاره به اینکه این واحدهای تولیدی با کمک خیرین و همه مجموعه به یاد مرحوم دکتر محمد اسماعیل زاده راه اندازی شده، گفت: در حالی که در تمام داروها، شوبنده ها، ادکلن ها، سرکه و آبلیمو و بسیاری از محصولات از الکل استفاده میشود، لذا قصد داریم فناوری نوین این واحد تولیدی در این شهرستان مستقر شود.
محبوب مقدم در تشریح چرخه این واحد تولیدی گفت: از کارخانه هایی که عرقیات تولید میکنند ضایعات را خریداری میکنیم، چرا که ما به یک چرخه زیست محیطی فکر کردیم و هر گیاهی دارای الکل است و در این چرخه که از کشت مزرعه شروع میشود و بعد از جمع آوری و فرآوری، واحد ضایعات چرخه را برمیگرداند و الکل تولید میشود.
مدیر مجتمع شرکتهای سحان با بیان اینکه در این مجتمع ۸ محصول هدف گذاری شده، افزود: علت اینکه سرکه گران تمام میشود بدان خاطر است که الکل ۷۰ درصد آن گرفته میشود و رقیق شده، لذا برنامه داریم واحدهای الکل، سرکه، شوینده، و دیگر صنایع را راه اندازی کنیم تا این پروزه در کشور نیز الگو شود.
پاسکاری سازمان غذا و دارو با صنعت و معدن برای یک مجوز
محبوب مقدم نخستین مشکل این پروژه را معطلی ۱۴ ماهه صدور مجوزات عنوان کرد و گفت: مشکل اصلی و اولیه در صدور مجوزات است که بمدت ۱۴ ماه سازمان غذا و دارو ایجاد کرد و بعد از رایزنیها و بروکراسیهای مختلف ارایه مجوزها را به صنعت و معدن واگذار کردند و امیدواریم در صنعت و معدن پروانه بهره برداری را صادر کنند.
وی افزود: من از دست اندرکاران در شهرستان قدردانی میکنم که پاسخگو هستند و اعلام میکنند کاری که میشود انجام داد نهایت ۴۸ ساعت است اما میگویند در قوانین نیست و اکنون گرفتار در ادارات کل و وزارتخانهها هستیم.
وی در بخش دیگری گفت: قطع و وصلهای مکرر برق و آب، صنایع وکشاورزی را فلج میکند و از سویی دیگر قوانین دست و پا گیر و پاسکاری بین وزارتخانهها و قواعد و بخش نامه هایی که یکدیگر را نفی میکنند نفس تولید کنندگان را گرفتهاست.
چرا تولید کننده باید بدنبال زیرساختها و جاده دسترسی شهرک صنعتی باشد؟
مدیر مجتمع شرکتهای سحان گفت: در شهرک صنعتی که ۳۸ سال است ایجاد شده به زیرساختهای آن توجه نمیکنند و تولیدکنندگان باید دنبال آب و برق و زیرساخت و جاده دسترسی باشند.
محبوب مقدم با انتقاد از اینکه نباید تولید کننده به دنبال زیر ساخت و جاده دسترسی در شهرک صنعتی باشد، گفت: از تولید کننده پول آب، برق، گاز، شارژ و هزینه زیر ساخت و مالیات و عوارض میگیرند بنابراین تامین زیرساختها و جاده دسترسی رسالت اصلی مسئولان و دست اندرکارانی است که باید از تولید و اشتغال حمایت کنند.
از مجموع ۲۶۳ روشنایی در شهرک صنعتی تنها ۳۰ ستون برق روشن است
محمودی مدیر شهرک صنعتی شماره ۲ تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: با توجه به قوانین، اداره برق برخی شهرکهای صنعتی را برق دار نمیکنند و ما برای شهرک صنعتی شماره دو قطع برق را همیشه داریم به گونهای که این قطع و وصل کردنها باعث شده از ۲۶۳ روشنایی تنها ۳۰ ستون روشن بماند و اکنون قبول دار هم نیستند که مقصر اصلی قطع برق و ضرر به تولید کننده کدام نهاد است!
سود بالای تسهیلات بانکی ونحوه پرداخت آن بلای جان تولیدکنندگان شدهاست
حجت الاسلام سید محمد معلمی، در حاشیه بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: امروز در این بازدید باانبوهی از مشکلات واحدهای تولیدی آشنا شدیم و به عنوان نهاد امامت جمعه وظیفه داریم که از مسئولان و مدیران مربوطه بخواهیم مشکلات و موانع تولیدکنندگان را تا سطح ملی پیگیری و رفع کنند.
وی مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی را نرخ بالای سود تسهیلات بانکی و نحوه بازپرداخت آن و همچنین برق و برخی زیر ساختها عنوان کرد و افزود: در حوزه تسهیلات ضمن آنکه قوانین داخلی بانکها و بروکراسی اداری آن زمان بر شده، نرخ سود و همچنین نحوه بازپرداخت آن بلای جان تولیدکنندگان شده و این در حالی است که یک واحد تولیدی تا بخواهد به مرحله تولید و فروش و درآمدزایی برسد یک بازه زمانی مناسب میخواهد و چگونه میتواند تسهیلات را شش ماهه پرداخت کند.
امام جمعه تربت حیدریه با تصریح بر اینکه سیاست و راهبرد بانکها ضد تولید و اشتغال است، گفت: باوجود توصیه و تاکید رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولیدات داخلی؛ کارآفرینان و صنعتگران کشور به قدر کافی حمایت نمیشوند.
وی افزود: همه مسوولان در تمام ردههای مدیریتی و سطوح مختلف کشوری، استانی و محلی نسبت به رشد تولید خود را مسوول و ملزم بدانند.
معلمی با بیان اینکه چرخ اقتصاد کشور و کاهش تورم وابسته به رشد تولید است، اضافه کرد: متاسفانه صنعتگران و کارآفرینان کشور مظلوم واقع شدهاند و حرفشان به جایی نمی رسد در حالی که باید مورد حمایت همه جانبه قرار گیرند.
امام جمعه تربت حیدریه گفت: یکی از گلایههای همیشگی و برحق کارآفرینان و صنعتگرانبیتوجهی بانکها به حوزه تولید و اشتغال است چراکه صرفنظر از سود بالای بانکی؛ هزینه ثبتی اخذ تسهیلات در دفاتر اسناد رسمی بسیار سنگین است از دیگر سو یک صنعتگر برای دریافت وام باید یک تا سه سال در نوبت انتظار باشد.
۱۵۰ واحد صنعتی و معدنی در تربت حیدریه فعالیت دارند
محمدرضا ملکی، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت در این بازدید به خبرنگار ما گفت: در سطح شهرستان ۱۱۸ واحد صنعتی پروانه دار درحال فعالیت و یا راه اندازی و مرحله تجهیز کارگاه هستند.
وی افزود: همچنین ۶۲ واحد معدنی دارای پروانه در این خطه وجود دارد که ۳۲ واحد آن فعال است البته برخی از این افراد بدلیل عیار پایین ماده معدنی و یا هزینه بالای استخراج توان اکتشاف را ندارند و طبق قانون قرار است ظرف یک مدت مشخص اعلام کنند که توان بهره برداری را دارند. یا آنها را واگذار کنیم.
ملکی در خصوص موانع تولیدکنندگان گفت: جلسات ستاد تسهیل در شهرستان به صورت منظم در حال برگزاری است و تمام مشکلات پس از انتقال به دبیرخانه ستاد تسهیل، در جلسهای که با ریاست فرماندار برگزار میشود سرمایه گذار مسایل را اعلام و اگر در شهرستان قابل حل باشد که رفع میشود و اگر در استان باید حل شود با امضای ستاد تسهیل به مرکز استان ارسال میشود.
ملکی گفت: همچنین کمیسیون حل اختلاف و حمایت قضایی از سرمایه گذاری مشروع به دبیری خانه صنعت و معدن و رییس دادگستری وجود دارد و ضمانت اجرایی گرفته و انعکاس داده میشود.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید