



به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت، علی محمدی ظهر امروز در تور گردشگری خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: آب انبار شیر چهارسوق یکی از بزرگترین آب انبارهای استان با مساحت ۳۰۰ متر مربع در قسمت مخزن آبگیری میشده و محل تامین آب مردمان قدیم بوده که قسمتهای مختلفی دارد و خوشبختانه با مشارکت متولی موقوفه، احیای آن در دستور کار قرار گرفت.
وی تصریح کرد: بنا مربوط به ۲۱۰ سال قبل و دوران قاجاریه است و تامین آب مورد نیاز مردم در این قسمت انجام میشده و به عنوان یکی از بناهای شاخص شهر قدیم تربت حیدریه بشمار میرود
محمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر هفت آب انبار عمومی در تربت حیدریه وجود دارد. اظهار داشت: نقش آب انبار در احیای بافت تاریخی و هسته مرکزی شهر تربت حیدریه و موقعیت در شیر چهارسوق بسیار مهم است و بنا داریم این مجموعه تاریخی را به نمایشگاه، موزه آب ودمنوش سرا تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول حدود ۸۰۰ میلیون تومان هزینه برای احیای آن برآورد شده، گفت: مدیریت شهری بناهای اطراف آب انبار شیر چهارسوق را به لحاظ نماسازی و تزئینات به عنوان بافت تاریخی نگاه کنند
شخصیت واقعی قطب الدین حیدر باید به مردم شناسانده شود/لزوم احیای موقوفات گسترده قطب الدین حیدر
رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه گفت: نسبت به شخصیت قطب الدین حیدر هنوز خوب کار نشده و همگان گمان دارند وی از شخصیتهای صوفی است و در عین حالی که مسجد جامع، رباط طبسی، الحاقات و همه تزئینات و رباطهای دیگر که محل اسکان زائران حضرت رضا علیه السلام در دوران صفویه یعنی اوج دوران شیعی بنا نهاده شده خود دلیلی بر شیعه بودن قطب الدین حیدر دارد.
محمدی با بیان اینکه متاسفانه نگاهها را در عصر پهلوی برعکس کردند و از وی شخصیت صوفی در اذهان ساختند، گفت: موقوفات قطب الدین حیدر شامل هشتاد مغازه در سطح شهر و اراضی کشاورزی در منطقه سریشا باید احیا و در خود بنا هزینه بشود.
شیخ قطب الدین حیدر فرزند سالور خان ازبک) پادشاه بخارا از مشاهیر قرن ششم واوایل قرن هفتم در گذشته ۶۱۸ ه. ق که در کودکی جهت کسب فیض از عرفای خطه خراسان از منطقه ترکستان به این دیار مهاجرت کرد و پس از فوت در همین مکان دفن شد و سپس شهر به حرمت او به تدریج تربت قطب الدین حیدر و سر انجام به تربت حیدریه معروف شد.
دومین باشگاه سواری کاری خراسان رضوی در تربت حیدریه مقصدی برای گردشگران
علی محمدی به راه اندازی دومین باشگاه سواری کاری خراسان رضوی اشاره کرد وافزود: این باشگاه در مساحت ۸ هکتار در روستای قوزان بخش مرکزی تربت حیدریه به عنوان مجموعه گردشگری به مرکزی برای جذب گردشگران تبدیل میشود
وی اضافه کرد: در این باشگاه سوارکاری اسبهای متعددی از نژادهای ترکمن و عرب وجود دارد که علاقمندان از سن ۷ سال به بالا برای آموزش سوارکاری مراجعه میکنند
محمدی بیان داشت: در حال حاضر این باشگاه ۵۰ هنرجو از تربت حیدریه و شهرهای اطراف دارد و با استقبال خوبی همراه شدهاست.
بهره برداری فاز نخست مجموعه فرهنگی و گردشگری هفت خوان پیشکوه
رئیس میراث فرهنگی تربت حیدریه اظهار کرد: در منطقه نمونه گردشگری پیشکوه یکی از معضلات کمبود زیر ساختها بود که با بهره برداری فاز نخست مجموعه فرهنگی و گردشگری هفت خوان و اجرای طرح سنتی بخشی از این کمبودها جبران شدهاست.
وی اظهار داشت: امیدواریم الگوی سنتی اجرا شده در این مجموعه در بافت تاریخی شهر نیز الگوبرداری شود
محمدی بیان کرد: فاز اول شامل قسمت اجرای برنامههای فرهنگی هنری و پذیرایی و فاز دوم شامل دو تالار پذیرایی در دو طبقه به ظرفیت ۸۰۰ نفر در حال تکمیل است که تاکنون با تجهیز آشپزخانه این مجموعه برای فاز نخست ۵/۵ میلیارد تومان هزینه شدهاست.
سومین مجموعه گردشگری کشاورزی تربت حیدریه در آستانه بهرهبرداری
علی محمدی، گفت: یکی از آیتمهای حوزه گردشگری، گردشگری کشاورزی است که در حال حاضر سه مجموعه در جلگه رخ، کدکن و جاده پادگان نیز فعالیت دارند.
وی افزود: مجموعه گردشگری کشاورزی توکلی در جاده پادگان همراه با باغات و زیرساختهای اقامتی و پذیرایی است و موقعیت مکان نزدیک به شهر و نوع نگاه سرمایهگذار به سیستم گردشگری. کشاورزی است.
محمدی افزود: برای این مجموعه ۱۰ هزارمتری در مجاورت جاده پادگان حدود یک میلیارد تومان هزینه شده و ظرفیت اقامت ۵۰ نفر در شب را دارد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید