



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ با آغاز فصل برداشت آلو از قطب تولید آلو و الوچه خراسان رضوی، هر چند بلایای طبیعی از جمله تگرگ و سرمازدگی بخش عمده ای از محصولات باغی باغداران بخش کدکن را از بین برد، اما مردم این منطقه در حال جمع آوری محصولات باقی مانده خود هستند.
بخش کدکن یکی از قطب های تولید میوه آلو در استان خراسان رضوی بشمار می رود و با توجه به شرایط اقلیمی سرد این منطقه و سازگاری درخت آلو با چنین شرایط آب و هوائی، آلوی کدکن از کیفیت بسیار بالائی بر خوردار است.
آلوی تولیدی در منطقه کدکن با دو نوع آفتابی و دودی به بازار عرضه می شود که نوع آفتابی آن با کیفیت تر می باشد.
پیش بینی برداشت بیش از ۵۰۰ تن آلوی خشک از سطح ۴۰۰ هکتار باغ آلوی بخش کدکن
رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش کدکن گفت: با توجه به آغاز فصل برداشت میوه آلو پیش بینی می شود امسال از سطح ۴۰۰ هکتار باغات آلو این بخش بیش از ۵۰۰ تن آلو به صورت خشک و حدود ۳۰۰۰ تن به صورت تر جمع آوری شود.
عباس عباسیان افزود: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته که بلایای طبیعی از جمله تگرگ و سرمازدگی بخش عمده ای از محصولات باغی باغداران بخش کدکن را از بین برد ، مردم این منطقه در حال جمع آوری محصولات خود هستند.
وی ادامه داد: به جز شهر کدکن که بخش عمده ای از باغات آلو را در این منطقه در بر می گیرد، روستاهای اسفیز، بُرس و حاجی بیگی نیز در این بخش دارای باغات فراوان آلو هستند.
عباسیان با بیان اینکه هیچ کارخانه مناسبی برای فرآوری محصول آلو در کدکن وجود ندارد و فراوری این محصول در کارگاههای محلی صورت می گیرد گفت: آلوی این منطقه که اغلب از نوع بخارایی، شمس، حاج کبریایی و حاج حسنی است پس از جمع آوری و پوست کندن به دو صورت دودی و آفتابی خشک شده و روانه بازار می شود.
وی با بیان اینکه وجود باغات فراوان مثمر در این منطقه، بخش کدکن را از نظر محصولات باغی از جایگاه ویژهای در استان خراسان رضوی برخوردار کرده، تصریح کرد ؛ منطقه کدکن در موقعیت جغرافیایی شمال غربی شهرستان تربت حیدریه در حوزه کشاورزی در بخش های تولید زعفران، آلو و آلوچه، گیاهان دارویی، هندوانه آجیلی، کلزا و حبوبات نقش بسزایی را در کشاورزی شهرستان تربت حیدریه ایفا می کند.
برداشت آلو در منطقه کدکن از اواسط شهریور ماه شروع و تا پایان مهر ماه ادامه می یابد.
وجود باغ های فراوان آلو و آلوچه در بخش کدکن این منطقه را به قطب تولید این میوه در خراسان رضوی تبدیل کرده است.
سطح زیر کشت این محصول باغی در بخش کدکن حدود ۴۰۰ هکتار برآورد شده که این باغات بیشتر در شهر کدکن و روستاهای بُرس، حاجی بیگی و اسفیز این بخش واقع شده است.
مجید رفیعی
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید