



به گزارش تابان تربت؛ همزمان با ۲۰ خرداد (۱۰ ژوئن) روز جهانی صنایع دستی و به مناسبت هفته صنایع دستی، اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان تربت حیدریه میزبان 27 نفر از مدیران حوزه گردشگری کشور عراق بود.
بازدید از مزار قطبالدین حیدر، شرکت در آیین ورزش پهلوانی در زورخانه شهدا، بازدید از یک شرکت فراوری و صادرات زعفران، شرکت در آیین افتتاح مرکز عقیق درمانی و شرکت در آیین افتتاح خانه صنایع دستی شهر ملی بایگ، از مهمترین برنامههای این سفر یک روزه بود.
مدیر یک شرکت خدمات گردشگری ایرانی که راهنمای گردشگران عراقی بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حوزه کاری من کشورهای عربی و به دنبال معرفی ایران به اعراب هستم.
احمد زرگانی افزود: در سالهای گذشته بسیاری از گردشگران عرب که به ایران سفر میکردند، شناخت آنها از کشور عزیزمان محدود به حرم امام هشتم شیعیان(ع) و امامزاده یاسر و ناصر در مشهد و حرم حضرت معصومه(س) در قم بود.
وی گفت: اما من به دنبال ایرانشناسی به مفهوم واقعی هستم و لذا این عزیزان را به تمام نقاط کشورمان راهنمایی میکنم.
زرگانی تصریح کرد: البته در کنار این اقدامات، برنامه دیگری را نیز دنبال میکنم و آن کوتاه کردن دست دلالان فاقد تخصص از حوزه گردشگری است.
مسوول سندیکای دفاتر هواپیمایی و گردشگری بصره، ناصریه و عماره نیز به خبرنگار ما گفت: هر چند به ایران زیاد سفر کردهام، اما برای نخستین باری است که وارد خطه تربت حیدریه شدهام.
سعید عبدالجبار العبودی افزود: تربتحیدریه را دارای پتانسیلهای بسیار بزرگ و خوب یافتم و این بدان معنا است که در آینده نه چندان دور این شهرتاریخی، یکی از مقصدهای گردشگری هموطنانم خواهد بود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ما گفت: صنایع دستی و گردشگری 2 مولفه تاثیرگذار در یکدیگر هستند.
محمد مطیع افزود: این بدان معنا است که بهرهمندی حوزه گردشگری از صنایع دستی زمانی رخ میدهد که حوزه گردشگری بتواند خود را قوی ظاهر سازد.
وی گفت: به عنوان نمونه در تربتحیدریه ما بخش بایگ و روستای بسگ را داریم که بایگ به عنوان شهر ملی ابریشم کشی ایران و روستای بسک از توابع بخش بایگ به عنوان تنها روستای ملی صنایع دستی خراسان رضوی معرفی شده که به ندرت در سطح کشور مشابه پدیده همجواری گردشگری و صنایع دستی را در یک منطقه کوچک میتوان مشاهده کرد.
مطیع اظهار کرد: دست اندرکاران حوزه میراث فرهنگی در تربتحیدریه میبایست از این فرصت استثنایی برای جذب گردشگر استفاده کنند و میزانی خود را محدود به مراسم خوبی مثل امروز نکنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در بخش دیگری از خراسان رضوی به عنوان پنج یا 6 استان برتر کشور در حوزه برندسازی یاد کرد، اما در عین حال گفت: هر چند این خوب، ولی کافی نیست.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امروز میزان 27 نفر از مدیران دفاتر خدمات گردشگری و فعالان حوزه اقتصاد گردشگری کشور عراق هستیم.
علی محمدی افزود: هر چند برنامه سفر مصادف با هفته صنایع دستی شد، اما این بدان معنا نیست که امسال دیگر میزبان گردشگران خارجی نباشیم.
وی گفت: البته به لیل شرایط کرونا دست اندرکاران حوزه گردشگری در سراسر ایران و به خصوص تربتحیدریه، زیانهای هنگفتی نصیبشان شده که امیدواریم همه چیز خیلی زود به حالت عادی باز گردد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه تصریح کرد: البته خانه صنایع دستی بایگ را نیز در برنامه کاری خود داشتیم.
محمدی افزود: خانه صنایع دستی بایگ با مساحت حدود ۱۵۰ مترمربع، با ۶ اتاق و با اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال احداث شدهاست.
وی گفت: همچنین در راستای تکمیل زنجیره تولید تا مصرف ابریشم در شهر ملی ابریشم کشی بایگ، با مشارکت شهرداری و شورای اسلامی این شهر اقدام به برگزاری دورههای آموزشی با اولویت رشتههای مرتبط با ابریشم و عقیق خواهیم کرد.
محمدی اظهار کرد: شهر بایگ قطب معادن عقیق نیز هست که در این راستا نیز کلاسهای آموزشی تراش سنگ عقیق و بستهبندی سوغات نیز در این مرکز برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید