



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ در چند روز گذشته کمبود مرغ در بازار تربت حیدریه باعث نارضایتی و گلایه مندی شهروندان شده، بطوریکه روزانه مردم برای خرید مرغ گرم با مشکل مواجه هستند.
یکی از فروشندگان مرغ گرم در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: ازچند روز گذشته مرغ گرم کمتر به بازار می آید و از طرفی برخی مردم هم رعایت نمی کنند و بیشتر از نیاز خود خرید می کنند.
وی بیان می کند: در حال حاضر کشتارگاه نسبت به روزهای گذشته کمتر مرغ کشتار می کند و به همین دلیل مرغ کمتری وارد بارار می شود.
معادله ایی بی جواب؛ کمبود تولید نداریم؛ اما در بازار هم مرغ نداریم!
طی روزهای گذشته و با توجه به مطالبات مردمی مبنی بر کمبود مرغ در سطح بازار تربت حیدریه با بررسی میدانی، این موضوع در سطح بازار مشخص شد؛ اما مسوولان مربوطه از توزیع روزانه بین 10 تا 15 تن مرغ گرم خبر می دهند و تقاضای بیش از حد نیاز را در بازار، دلیلی بر کمبود عنوان می کنند.
محمدرضا یوسفی، معاون برنامه ریزی فرمانداری تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: طبق روال روزانه بین 10 تا 15 تن مرغ در سطح بازار توزیع می شود و سازمان صمت قیمت مرغ زنده را 14 هزار و 400 تومان و قیمت مرغ تحویلی به شهروندان را 20 هزار و 400 تومان اعلام کرده و این قیمت تغییری نخواهد کرد.
وی بیان داشت: مرغداری های سطح شهرستان تربت حیدریه و زاوه را مجاب به رعایت این ابلاغ کردیم اما برخی شهرستانهای دیگر تقاضای قیمت بیشتر را می کنند.
یوسفی گفت: مصرف مرغ شهرستان روزانه 10 تن است و ما حتی برخی روزها تا 15 تن هم توزیع می کنیم اما خرید مازاد بر نیاز این کمبود را رقم می زند.
مردم مرغ مازاد بر نیاز می خرند!
محمد اشرفی، مدیر اداره صمت تربت حیدریه خاطر نشان کرد: روزانه 6 تا 20 تن مرغ گرم در سطح بازار توزیع می شود و درشرایط کشتار بالا در 80 نقطه شهری و در شرایط کشتار کم در 30 نقطه شهری با حضور بازرسان با قیمت 20 هزار و 400 هزار تومان توزیع مرغ انجام می شود.
وی افزود: بعلت خرید بیش از حد نیاز واقعی مردم در این مقطع دچار کمبود شدیم و با توجه به اینکه وظیفه تامین مرغ بعهده جهاد کشاورزی است دست اندرکاران قول دادند در روزهای آتی شاهد تعادل در بازار باشیم.
علی اکبر مقدسی، مسوول کشتار مرغ در تربت حیدریه به خبرنگار ما گفت: شب گذشته کشتار نداشتیم و دو شب قبل هم تنها دو ماشین تقریبا به میزان ۵ تن کشتار و روانه بازار کردیم.
وی تصریح می کند: متاسفانه از مرغدران حمایت نمی شود و با توجه به اینکه هزینه تمام شده مرغ زنده برای مرغدار 16 هزار تومان تمام می شود و بابد به 14 هزار و 400 تومان به قیمت مصوب به فروش برسانند و به همین جهت برای آنها صرفه اقتصادی ندارد اما با همین وجود باز هم به جوجه ریزی اقدام می کنند.
برای شب عید و فروردین سونامی تولید مرغ داریم
محمد افشار مسوول تعاونی کشاورزی مرغداران به خبرنگار ما گفت: تعاونی مرغداران در حوزه جغرافیایی مه ولات قرار گرفته اما مرغ شهرستانهای تربت حیدریه، رشتخوار، خواف و شهرهای اطراف را نیز تامین می کند.
وی افزود: در مقطعی ظاهرا دیماه جوجه ریزی انجام نشده و اکنون در میانه ماه اسفند دچار کمبود شدیم اما فرهنگ استفاده مردم هم بسیار مهم است و نباید وقتی اینگونه با کمبود مقطعی مواجه می شویم مردم مازاد بر نیاز خود خرید کنند.
عدم مدیریت جهاد کشاورزی در جوجه ریزی و حمایت از مرغداران کمبود مقطعی مرغ را رقم زده است
افشار بیان کرد: اگر مسوولان جهاد کشاورزی بتوانند با مشوق های خود از مرغداران حمایت کنند و در بازه های زمانی مختلف جوجه ریزی انجام شود این کمبود های مقطعی را نداریم، بعنوان مثال مرغداران در دیماه جوجه ریزی نداشتند و اکنون دچار کمبود شدیم اما در بهمن و اوایل اسفند جوجه ریزی انجام شده و برای شب عید و فروردین سونامی تولید مرغ خواهیم داشت.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه وقتی مرغ به تولید انبوه می رسد به زیر قیمت مصوب می رسد و اینجا کسی نیست از مرغداران حمایت کند و لذا رغبتی به جوجه ریزی پیدا نمی کنند.
افشار بر فرهنگ درست استفاده کردن مردم نیز تاکید کرد و افزود: مردم هم باید رعایت کنند و وقتی می بینند که در مقطعی دچار کمبود هستیم به اندازه نیاز خود خرید کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید