به گزارش تابان تربت؛ روند توسعه شاخصهای بهداشتی، درمانی، آموزشی و پژوهشی در ایران ظرف 40 سال حیات پربرکت انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی گذشته از آموزش موفق نیروی انسانی در عرصه پزشکی، در حوزه گسترش کارآمد زیرساختهای بهداشتی و درمانی در سراسر کشور توسعهای چشمگیر داشته است.
ارتقای سطح سلامت و بهداشت در شهرها و روستاها، افزایش تعداد پزشکان، توسعه صنعت داروسازی، کاهش مرگومیر نوزادان و مادران باردار، کنترل و ریشهکنی بیماریهای واگیردار، رشد و بهبود تغذیه، توسعه بیمههای درمانی، ابداع و دستیابی به روشهای درمانی بیماریهای صعبالعلاج، دسترسی به آب آشامیدنی سالم و توسعه زیرساختهای فاضلاب، افزایش امید به زندگی، افزایش سرمایهگذاری در بخش سلامت، پوشش همگانی خدمات درمانی و پزشکی در سایه اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم تنها گوشهای از رهاوردهای انقلاب اسلامی برای درمان و سلامت مردم ایران بوده است.
پس از تقسیم استان خراسان بزرگ بهعنوان پهناورترین استان کشور در دهه ۸۰ در امر ارائه خدمات بهداشتی و درمان به عموم مردم نمونهای شاخص از دستاوردهای چهل سال تلاش انقلابی در سایه نظام جمهوری اسلامی است.
خراسان رضوی تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت در ردیف استانهای محروم قرار داشت اما در طول 42 سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، دستاوردهای مثبتی در عرصه بهداشت حاصل شده است.
در حال حاضر حدود 80 درصد از جمعیت 6،5 میلیون نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارد و مابقی این جمعیت توسط دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، نیشابور، تربتحیدریه و تربتجام خدماترسانی میشوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهعنوان یکی از پنج دانشگاه برتر کشور و بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی شرق کشور علاوه بر خدمترسانی به مجاوران، به زائران بارگاه منور حضرت علی بن موسیالرضا علیهالسلام نیز خدماترسانی میکند.
دانشکده پزشکی مشهد سال 1328 در محل دبستانی شش کلاسهای به نام دبستان همت در این شهر تأسیس شد و کار خود را با 61 دانشجو، یک دانشیار و هفت معلم حقالتدریس آغاز کرد.
طی سالهای 1348 تا 1354 علاوه بر دانشکده پزشکی، دانشکدههای دندانپزشکی، علوم دارویی و تغذیه نیز در مشهد تأسیس شدند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال 1365 با تغییرات ساختاری در وزارتخانهها، دانشگاههای علوم پزشکی کشور از وزارت علوم و آموزش عالی منفک شده و همراه با وزارت بهداری با عنوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به کار خود ادامه دادند.
حوزه سلامت بینیاز از پزشکان خارجی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات چشمگیر در حوزه تربیت نیروی انسانی کشور رخ داد و اکنون حوزه سلامت بینیاز از پزشکان و نیرویهای خارجی شده است.
این در حالی است که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی پزشکانی از کشورهای پاکستان، هند، بنگلادش و فیلیپین در مناطق مختلف استان خراسان رضوی و کشور فعالیت میکردند.
در حال حاضر در تمام شهرستانهای استان متخصصین در گروههای مختلف ازجمله زنان، کودکان، جراحی، داخلی، بیهوشی و ارتوپدی حضور دارند و به مردم خدمات ارائه میدهند.
باوجود رشد سه برابری جمعیت کشور نسبت به بدو پیروزی انقلاب اسلامی، در حال حاضر در تمام گروههای تخصصی و فوق تخصصی و تمام حرف پزشکی و پیراپزشکی نیروی انسانی تربیتشده و کشور در این زمینه به خودکفایی رسیده است.
در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز علاوه بر حضور پزشکان عمومی و خانواده، پزشکان متخصص نیز به ارائه خدمت به مردم میپردازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر 7500 پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص در مناطق زیرپوشش این دانشگاه فعالیت دارند، اظهار داشت: نیروی انسانی در حوزه پزشکی و درمانی بر اساس نیاز استان تربیتشده است.
محمد حسین بحرینی گفت: این دانشگاه بر اساس ارزیابیهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تمام حوزهها در ردیف پنج دانشگاه برتر کشور قرار دارد و در برخی حوزهها همچون پژوهش و فناوری در ردیف دانشگاههای برتر است.
رتبه دوم دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه فناوری
دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه دوم فناوری کشور را به خود اختصاص داده و با توجه به داروها و نانو داروهای مختلف تولیدشده در این دانشگاه، علاوه بر تأمین نیاز کشور و کاهش خروج ارز، کارآفرینی برای جوانان را نیز موجب شده است.
در حال حاضر 9 هزار و 521 دانشجو در 163 رشته آموزشی در مقاطع کاردانی تا تخصصی و فوق تخصص در هفت دانشکده زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول تحصیل هستند و این دانشگاه دارای 960 عضو هیئت علمی است.
رشد شاخصهای سلامت پس از پیروزی انقلاب اسلامی چشمگیر بوده است
رئیس بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی تربتحیدریه گفت: عدالت در دسترسی به خدمات و رشد شاخصهای سلامت از دستاوردهای چشمگیر انقلاب شکوهمند اسلامی بوده است.
حسین عزیزی با اشاره به اینکه محرومیتزدایی و توجه به نقاط کم برخوردار از آرمانهای والای انقلاب اسلامی ایران است افزود: پیش از انقلاب تبعیض در دسترسی به خدمات سلامت نمایان بود و اغلب مناطق از ابتداییترین دسترسیها به امکانات بهداشتی و درمانی محروم بودند اما امروز به برکت خون شهیدان انقلاب، در دوردستترین نقاط کشور نیز امکان دسترسی به خدمات سلامت فراهم شده است.
دکتر عزیزی با اشاره به این موضوع که در حال حاضر بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی تربتحیدریه نسبت به زمان راهاندازی، بیش از ۱۰هزار متر مربع افزایش زیربنا داشته و به یک مرکز درمانی مهم در منطقه تبدیل شده است اظهار داشت: در حال حاضر بیمارستان آموزشی درمانی نهم دی تربتحیدریه با ظرفیت ۲۸۲ تخت به بیماران منطقه خدمترسانی میکند و در حوزه تجهیزات پزشکی نیز شاهد تحولات عظیمی در این بیمارستان بودهایم که این دستاوردها از برکات انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/