



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ این بار دفاع از حریم سلامت تنها به دست اندرکاران بخش بهداشت و درمان سپرده نشده و بسیاری از نهادها، ادارات و حتی گروههای مردمی، جهادی و بسیجیان عزم خود را برای مقابله جدیتر با این ویروس در جایجای استان خراسان رضوی جزم کردهاند.
کمکهای مؤمنانه از ابتدای شیوع کرونا هر بار در یک قالب بین مردم نمود پیدا کرد، یکبار با توزیع بستههای معیشتی، بار دیگر با توزیع ماسک و ضدعفونی اماکن عمومی و بار دیگر در قالب کمک به بیماران نیازمند کرونایی و اکنون مدتی است طرحی به نام مسجد سنگر سلامت در خراسان رضوی اجرایی میشود که با استقبال و حضور پرشور نیروهای جهادی و با محوریت مساجد استان همراه بوده تا به افراد نیازمند کمک در روزهای کرونایی توجه ویژهای شود.
نقشآفرینی ۵۱ هزار بسیجی در پایگاههای سلامت خراسان رضوی
سردار نظری، فرمانده سپاه امام رضا علیه السلام گفت: در خراسان رضوی 51 هزار بسیجی در پایگاههای مسجد سنگر سلامت درحال خدمترسانی به مردم در راستای کاهش آمار کرونا و قطع زنجیره مبتلایان به این ویروس هستند.
وی اظهار کرد: ما معتقدیم امور بایستی مبتنی بر مسجد که قدرت معنوی دارد انجام شود و همکاری مردمی که با مسجد تعامل دارند به عنوان قدرتی فزاینده در اجراییات امور موثر است.
نظری افزود: بسیج مظهر قدرت مردمی است، از اول آذر بسیجیان با تکیه بر نقاط متبرک همچون مساجد همه نمودارهای مربوط به بحران کرونا را کاهش دادند.
فرمانده سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی ادامه داد: در 2555 پایگاه سلامت مسجد محور که در هر یک از این پایگاه ها دو پایگاه برادران و خواهران فعال هستند که 170 پزشک و 330 پرستار از این پایگاههای سلامت پشتیبانی تخصصی به عمل میآورند.
نیمی از مساجد و پایگاههای بسیج تربت حیدریه در طرح مسجد سنگر سلامت شرکت دارند
سرهنگ احمد ناصری موحد، فرمانده سپاه تربت حیدریه در این خصوص اظهار داشت: در طرح مسجد سنگر سلامت که با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی ومساجد و پایگاههای بسیج اجرایی می شود ۱۷۸ مسجد و پایگاه بسیج این شهرستان حضور فعال دارند.
وی در تشریح اهداف این طرح خاطر نشان کرد: شناسایی بیماران از طریق شبکه محلهای، معرفی به مراکز جامع سلامت منتخب، تسهیل هدایت بیمار به درمانگاه، نقاهتگاه و بیمارستان مطابق فرایند تعریف شده دانشگاه و همچنین پشتیبانی و حمایت از بیماران در دوره قرنطینه با رفع موانع معیشتی از جمله اهدای بستههای کمک معیشتی به خانواده بیماران، رفع موانع شغلی در زمینه اخذ و ارائه گواهی مرخصی استعلاجی معتبر و برطرف کردن مشکلات شخصی شامل خرید و انجام امور جاری زندگی فرد بیمار در صورت نیاز، با استفاده از ظرفیت جوانان بسیجی مومن، امین و معتمد محل از جمله اهداف این طرح است.
تشکیل ۷ کارگروه در سه لایه
علی خسروی نژاد، معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه ناحیه تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: طرح مسجد سنگر سلامت از طریق تفاهم نامه سازمان بسیج و وزارت بهداشت منعقد شده و این تفاهم در سطح شهرستان بین دانشگاه علوم پزشکی و سپاه ناحیه بسیج تربت حیدریه به امضا رسبد
وی تصریح کرد: در این طرح ناحیه بسیج تربت حیدریه با ۱۷۸ مسجد و ۳۵۶ پایگاه بسیج بعنوان پایگاه سلامت در هفت کارگروه به افراد مبتلا، مشکوک و یا نیازمند خدما رسانی می کنند.
خسروی نژاد در تشریح این کارگروهها گفت: کارگروه معنویت و امید آفرینی بعهده تعلیم و تربیت سپاه و سازمان تبلیعات اسلامی، کمیته آموزش بعهده دانشگاه علوم پزشکی و بسیج جامعه پزشکی، کمیته رفع نیازمندی ها با ریاست کمیته امداد و دبیری بسیج سازندگی، کمیته امر به معروف با ستاد امر به معروف شهرستان و معاونت اجتماعی سپاه، کمیته پایش بعهده فرمانده سپاه و ریاست دانشگاه و همچنین کمیته فرهنگی، بعهده معاونت فرهنگی هنری سپاه و همکاری شهرداری تشکیل شده است.
وی افزود: وظایف کمیته ها در سه لایه شهرستانی، بخشی و پایگاه محوری تعریف و افراد در این جارت سازماندهی شدند و بر این اساس در پایگاهها، هیئت امنای مساجد، معتمدین محل، ائمه مماعات و افراد تاثیر گذار در این طرح نیز دخیل هستند
خسروی نژاد بیان کرد: از ابتدای طرح که در تازیخ ۲۰ ابان ۹۹ با عنوان قرارگاه شهید سلیمانی آغاز شده، ریاست آن با فرماندار و دبیری بعهده بسیج جامعه پزشکی با مشارکت معاونت سلامت دفاع زیستی انجام وظیفه می کنند.
580 مبتلا در طرح مسجد سنگر سلامت شناسایی شدند
معاون سلامت و دفاع زیستی سپاه ناحیه بسیج تربت حیدریه گفت: از ابتدای طرح حدود 600 نفر تشخیص قطعی کووید 19 توسط دانشگاه شناسایی شده و همچنین در پایگاههای سلامت محور 580 نفر در سطح شهرستان از طریق خود اظهاری، تلفنی و سایر بعنوان مبتلا یا مشکوک شناسایی شدند.
وی افزود: در گام بعدی، پس از شناسایی افراد، توسط کمیته رفع نیازمندی ها ۲۸۰۰ بسته معیشتی تحویل فرماندهان حوزه های مقاومت شد تا افراد برای قطع زنحیره کرونا و اینکه در خانه بمانند با نیروی کادر سپاه با کمک سایر عوامل و با حفظ کرامت انسانی هر کاری که در قالب این هفت کارگروه بتوانند انجام خواهند داد.
خسروی نژاد تاکید کرد: اولویت توزیع بسته های معیشتی با مبتلایان نیازمتد است، هر چند برخی افراد ممکن است نیاز به چند بسته داشته باشند، لذا تاکنون ۸۴۱ بسته به افراد نیازمند تحویل شده است، البته در این گام به برخی افراد سالم اما مسن و یا زنان باردار که در معرض خطر ابتلا هستندهم بسته معیشتی تحویل شده است.
وی افزود: تعداد ۲۴۲۰ نفر از افراد مشکوک و یا مبتلا به مراکز تخصصی و مراکز جامع سلامت ارجاع داده شدند و در ادامه این طرح امور شخصی 353 نفر اعم از خرید و یا تامین سایر نیازها بر اساس تشخیص کارگروهها به انجام رسیده است.
معاون سلامت و دفاع زیستی ناحیه بسیج تربت حیدریه ابراز داشت: در این مدت به 3210 نفراز افراد مبتلا و مشکوک اموزش داده شده و ۵۳ نفر نیز توسط تیم های مراقبت در متزل که به هر دلیلی نمی توانند به مراکز درمانی مراجعه کنند پرستاری شدند.
وی از مشاوره پزشکی توسط پزشکان معین به ۱۸۵ نفر، تدابیر تغدیه ای به ۶۵۳ نفر، تذکر لسانی به ۱۴هزار و ۲۸۰ نفر و همچنین توزیع 11 هزار و 200 عدد ماسک و تامین 18 دستگاه اکسیژن برای افراد نیازمند در منزل بعنوان بخشی دیگر از فعالیت های طرح شهید سلیمانی در تربت حیدریه در این مدت یاد کرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید