بدون نظر
 
تابان تربت گزارش می دهد
برداشت طلای سرخ از اراضی زعفرانی ترین شهر جهان آغاز شد
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۸ در ۶:۲۷ ق.ظ
 
کار برداشت زعفران از 21 هزار هکتار اراضی زعفران در شهرستان های تربت حیدریه و زاوه بعنوان قطب تولید زعفران ایران و جهان آغاز شد.

به گزارش خبرنگار تابان تربت، فصل برداشت طلای سرخ از مزارع زعفران شهرستان های تربت حیدریه و زاوه بعنوان قطب تولید زعفران ایران و جهان آغاز شده و در همین ابتدا، محور مواصلاتی زعفرانی ترین شهر جهان شاهد برداشت این محصول است.

در اواخر مهرماه و اوایل آبان هر سال و با سرد شدن هوا، فصل برداشت طلای سرخ از مزارع زعفران شهرستان های تربت حیدریه و زاوه بعنوان قطب تولید زعفران ایران و جهان آغاز شده و در همین ابتدا، محور مواصلاتی زعفرانی ترین شهر جهان شاهد برداشت این محصول است.

محصول زعفران بعنوان یکی ازمهمترین منابع در آمدزایی و اشتغال مردم منطقه تربت حیدریه به شمار می رود که حدود ۶۰۰ هزار نفر روز در شهرستانهای تربت حیدریه و زاوه مشغول برداشت و فرآوری این محصول هستند.

علاوه بر تربت حیدریه و زاوه که عنوان قطب تولید زعفران ایران و جهان را یدک می کشند، این محصول در شهرستانهای مه ولات، رشتخوار، کاشمر، بردسکن، نیشابور و فریمان نیز کشت می شود اما خاک حاصلخیز جلگه زاوه در منطقه تربت حیدریه بر عیار طلای سرخ در این منطقه افزوده است.

بر همین اساس از مجموع ۱۰۸ هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در ایران، استانهای خراسان رضوی با ۸۴ هزار هکتار و ۷۸ درصد تولید و خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار و حدود ۷ درصد و همچنین سایر استانها با ۸ هزار هکتار دیگر به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص داده اند.

میانگین برداشت زعفران در اراضی منطقه تربت حیدریه هر هکتار ۴٫۲ کیلو گرم است که با روش های نوین و ارگانیک در سالهای اخیر در برخی مزارع این رقم به چهار برابر افزایش یافته است.

امسال پیش بینی می شود از سطح ۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران منطقه تربت حیدریه حدود ۷۰ تن زعفران خشک برداشت شود.

در استان خراسان رضوی ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار در تربت حیدریه و بیش از ۲۰ هزار خانوار در زاوه به این کار اشتغال دارند.

اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر روز مشغول کار هستند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.

 

نوسان قیمت زعفران خشک دغدغه اصلی تولید کنندگان

اما با توجه به فصل برداشت این محصول مهمترین دغدغه کشاورزان و تولید کنندگان زعفران قیمت آن است.

در حال حاضر قیمت هر کیلو زعفران تر در بازار گل بین 850 تا 950 هزار ریال و بنا به کیفیتی که دارد معامله می شود.

اجرای پنجمین جشنواره ملی عکس زعفران در تربت حیدریه

همچنین قرار است مانند سنوات گذشته پنجمین جشنواره ملی عکس زعفران در روزهای 18 تا 22 آبان ماه امسال با حضور خبرنگاران و عکاسان داخلی و خارجی  به میزبانی تربت حیدریه و زاوه برگزار شود.

سلیمان گلی، دبیر این جشنواره با بیان این که معرفی این پایگاه مهم تولید و عرضه زعفران و نیز ثبت و مستند‌سازی مراحل مختلف برداشت، فرآوری و بسته ‌بندی این محصول از مهمترین اهداف برپایی جشنواره است، گفت: این رویداد بزرگ فرهنگی توسط انجمن عکاسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه برای پنجمین سال پیاپی، برگزار می شود.

وی با بیان این که جشنواره در ۲ بخش اصلی و جنبی برگزار و امسال دست عکاسان را باز گذاشتیم تا از هر موضوع مرتبط با زعفران عکاسی کنند و خود را محدود به مزارع زعفران نکنند، گفت: شرکت کنندگان در بخش اصلی یا حضوری، با دوربین های دیجیتال و تنها از مزارع مورد نظر جشنواره مجاز به تهیه تصویر هستند، اما در بخش جنبی با غیرحضوری می توانند با هر نوع دوربین و حتی تلفن همراه از مزارع شهر و استان خود عکس تهیه و ارسال کنند.

راه اندازی بزرگترین بازار گل زعفران شرق کشور در تربت حیدریه

با آغاز فصل برداشت طلای سرخ از اراصی کشاورزی خراسان رضوی بزرگترین بازار فروش گل زعفران شرق کشور درمحل پایانه مسافر بری تربت حیدریه راه اندازی شد.

محسن قندهاری، مدیر سازمان حمل و نقل شهرداری تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار ما؛ اظهار داشت: با توجه به اینکه زعفران یکی از مهمترین محصولات استراتژیک بخش کشاورزی خراسان رضوی به شمار می رود برای تسهیل در امر خرید و فروش این محصول،بازار گل زعفران از مورخه در این شهرستان شروع بکار کرده است.

وی تصریخ کرد: این بازار هر ساله به مدت 55 روز با مساحت حدود 8 هزارمتر و در قالب 71 غرفه به متقاضیان واگذار می شود.

قندهاری افزود : جلسات متعددی برای ساماندهی بازار زعفران با حضور مسئولین مربوطه تشکیل شده و از جمله اقدامات این سازمان جهت بازار زعفران می توان به بروز رسانی برق و روشنایی غرفه ها، رنگ آمیزی، صدور کارت شناسائی غرفه داران، گچ کاری و نصب شیشه سکوریت جهت تعدادی از غرفه ها و همچنین بروز رسانی دوربین های نظارت تصویری و سیستم صوت و انعقاد قرارداد با نیروی انتظامی، طرح یکسان سازی تبلیغات اشاره کرد.

از مجموع 70 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار هکتار یعنی معادل  12 درصد آن مربوط به شهرستان تربت حیدریه و 11 هزار هکتار معادل 17 درصد متعلق به شهرستان زاوه است.

در استان خراسان رضوی 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان 14 تا 15 هزار خانوار در تربت حیدریه و بیش از 20 هزار خانوار در زاوه به این کار اشتغال دارند.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد خسارت ۱۵۸ میلیارد تومانی سرما به کشاورزی تربت‌حیدریه ثبت ۲۸۷ تولد نوروزی در تربت‌حیدریه
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort