بدون نظر
 
تابان تربت گزارش می دهد
بزرگترین بازار دام شرق کشور کشتارگاه صنعتی ندارد
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ در ۵:۴۲ ق.ظ
 
بازار دام تربت حیدریه بعنوان بارانداز بازار دام شرق کشور و اصلی ترین مرکز تامین کننده گوشت قرمز شهر مشهد و شهرستانهای اطراف، کشتارگاه صنعتی ندارد.

به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ حدود ۸۵ درصد مصرف غذایی در کشور را فرآورده های خام دامی تشکیل می دهند و صنعت دام با گردش مالی ۳۰ میلیارد دلار در سال، بعد از نفت بالاترین گردش مالی را در ایران دارد.

 

میدان دام تربت حیدریه یکی از سه بارانداز اصلی میادین دام کشور و بعنوان اصلی ترین مرکز تامین گوشت قرمز مشهد و خراسان رضوی بشمار می رود اما پروژه کشتارگاه صنعتی آن با پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد.

 

کشتارگاه سنتی شهر تربت حیدریه با قدمت ۶۶ ساله در محدوده مسکونی و تجاری شهر قرار گرفته و فعالیت آن با حجم زیاد کشتار دام و نبود تصفیه خانه باعث آلودگی های شدید بهداشتی و زیست محیطی در منطقه شده، لذا ساخت کشتارگاه صنعتی در این شهرستان با توجه به ظرفیت بالای منطقه و برخورداری از چندین واحد دامپروری بزرگ یکی از نیازهای ضروری به شمار می رود.

 

اختلاف سهامداران مانع ساخت پروژه

بر همین اساس تعدادی از سرمایه گذاران بخش خصوصی از سال 90 اقدام به اخذ مجوزات اولیه و جواز تاسیس استقرار کشتارگاه کردند که بدلیل قرارگرفتن زمین مورد نظر در داخل محدوده شرقی حریم شهر تربت حیدریه، اخذ مجوز محیط زیست سه سال بطول انجامید که در ادامه پیگیری های مسوولان شهرستان و اصلاح حریم شهر در نهایت مجوز کشتارگاه صادر و به متقاضی تحویل شد.

 

این کشتارگاه صنعتی قرار بود در زمینی به مساحت ۷ هکتار و با اعتباری معادل ۱۱۰ میلیارد ریال درکیلومتر شش محور تربت حیدریه به خواف محدوده روستای مورشک ساخته شود.

 

اما آنچه که اخیرا به گوش می رسد اختلافات عمیق بوجود آمده بین سهامداران است که احداث این پروژه مهم و مورد نیاز منطقه را به تعویق انداخته است.

 

ظرفیت بالای بازار دام تربت حیدریه برای تامین گوشت قرمز شرق کشور

رییس اداره دامپزشکی تربت حیدریه در این خصوص می افزاید: تربت حیدریه  با جمعیت دامی ۳۱۲ هزار راس دام سبک معادل 4.3 درصد دام استان خراسان رضوی و 147هزار و 40 راس دام سنگین معادل 4.6 درصد دام سنگین، بخش مهمی از گوشت قرمز شهر مشهد و شهرهای اطراف را تامین می کند.

 

سید ابوالحسن سیدین قناد بیان کرد: این شهرستان از سال های گذشته دارای بازار دام پر رونقی بوده و از گذشته شهرستان های اطراف دام خود را جهت خرید و فروش به این شهرستان انتقال می دادند که در حال حاضر دارای 2 بازار بزرگ دام بوده که پروانه بهداشتی دامپزشکی هستند..

 

وی تصریح کرد: فعالیت های تعاونی بازار دام، بر مبنای دام سبک بوده و فعالیت بازار دام امید شرق بر اساس دام سنگین است.

 

رییس دامپزشکی تربت حیدریه با بیان اینکه در بازار دام این شهرستان روزانه حدود 2000 راس دام سبک ورودی دارد، افزود: با توجه به استقرار یک نفر دامپزشک به عنوان مسئول بهداشتی و یک نفر دستیار مسئول بهداشتی، تمامی ورود و خروج بازار تحت نظارت مسئول بهداشتی انجام می شود.

 

سیدین بیان کرد: این  بازار دام به سامانه قرنطینه سازمان دامپزشکی متصل بوده و می تواند گواهی های داخل استانی برای حمل و نقل دام صادر کند.

 

وی گفت: در حال حاضر شهرستان دارای کشتارگاه سنتی است و با توجه به  تقاضای بالای ارسال گوشت از شهرستان به سایر استان ها، به دلیل نبود کشتارگاه صنعتی این امر محقق نمی شود.

 

رییس اداره دامپزشکی تربت حیدریه گفت: پروانه تاسیس برای کشتارگاه صنعتی دام نعیم گستر رضوان با ظرفیت کشتار 1000 راس دام سبک و 100 راس دام سنگین به صورت روزانه صادر شده که در حال احداث بوده و دارای پیشرفت فیزیکی حدود 20 درصد می باشد و طی سال های گذشته به دلیل افزایش قیمت ها ساخت و ساز آن به تعویق افتاده است.

 

مهلت یک ماهه فرماندار تربت حیدریه به سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی

معاون استاندار و فرماندار تربت حیدریه در این خصوص می افزاید: تربت حیدریه بزرگترین بازار دام شرق کشور را در اختیار دارد، لذا تکمیل این کشتارگاه علاوه بر اشتغالزایی پایدار و اصولی، رونق کسب و کار را در منطقه به همراه دارد.

 

علی رستمی گفت: با راه اندازی این ظرفیت مغفول مانده می ‌توان با کشتار مکانیزه دام و عرضه محصولات دامی حاصل از آن و توسعه صنایع فراوری و بسته بندی گوشت به سودآوری و توسعه اقتصادی و اشتغالزایی دست یافت.

 

وی به سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی تربت حیدریه مهلت داد تا ظرف مدت یکماه اینده تکلیف این پروژه را مشخص و در غیر این صورت شهریورماه سرمایه گذار جدید معرفی خواهد شد.

 

تصفیه خانه از الزامات کشتارگاه صنعتی است

رییس محیط زیست تربت حیدریه با بیان اینکه باید در روند احداث کشتارگاه صنعتی این شهرستان تسریع شود، افزود: با توجه به اینکه کشتارگاه سنتی تربت حیدریه در محدوده حریم شهر واقع شده و فاقد تصفیه خانه می باشد، خونه آبه ها به محل زباله گاه منتقل می شود و این باعث شده معضلات زیادی در حوزه بهداشت و محیط زیست پدیدار شود.

 

داوود نورمحمدی بیان کرد: مجوز ساخت کشتارگاه درسال 91 صادر شده و اکنون بعد از 7 سال از صدور مجوز زیبنده نیست که بزرگترین بازار دام شرق کشور بدون کشتارگاه صنعتی باشد.

 

وی همچنین اضافه کرد: به مسوولان کشتارگاه صنعتی نیزاخطاریه های لازم را مبنی بر لزوم احداث تصفیه خانه ارائه شده که قرار داد ساخت آن در کنار کشتارگاه با بخش خصوصی نیز منعقد شده است.

 

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند امنیت و آسایش مردم خط قرمز حاکمیت است شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort