



به گزارش تابان تربت، شلتر یا همان سرپناه شبانه ویژه معتادین متجاهر مرکزی است که در ان افراد معتاد کارتن خوابی که پناهگاهی ندارند شب را به صبح می رسانند.
در این مرکز خدماتی از قبیل: توزیع یک وعده غذای گرم، تأمین پوشاک، ارجاع به سییتم های درمانی و حمایتی، ارتباط با خانواده اشخاص جهت احیاء مسیر زندگی، ارائه اقلام بهداشتی جهت کاهش بیماری های مقاربتی و واگیر، اجرای کلاس های آموزشی در زمینه کاهش آسیب و خدمات مددکاری متعدد جهت کنترل و بهبود وضعیت معتادین متجاهر و کارتن خواب در ان محل انجام می شود.
در ابتدا از سمت عموم مردم مطالبه ای برای ساماندهی افراد کارتن خواب شکل گرفته بود که پس از بررسی های کارشناسی و شناسایی تقریبی این جامعه هدف، اداره بهزیستی شهرستان تربت حیدریه از سال ۹۶ پیگیر اخذ مؤافقت اصولی این مرکز شد و با توجه به این که چنین مرکزی به طور معمول به مراکز استان ها تعلق می گیرد پس از مکاتبات متعدد و جلسات گوناگون با مدیران استانی و کشوری طی سفر رئیس سازمان بهزیستی کشور در تیرماه سال جاری به شهرستان با راه اندازی یک مرکز سرپناه شبانه ویژه معتادین متجاهر در تربت حیدریه مؤافقت شد.
ابتدای کار با توجه به اینکه راه اندازی این مرکز برای بخش خصوصی منفعت مالی ندارد پیدا کردن فردی که حاضر به قبول مسئولیت این مرکز بشود کاری دشوار بود که پس از پیگیری های متعدد شخصی قبول مسئولیت کرد.
رییس اداره بهزیستی تربت حیدریه در این خصوص می افزاید: قریب به دوماه پیدا کردن مکانی مناسب این موضوع زمان برد که یکی از شاخص های انتخاب مکان داخل بودن در مناطق هدف ستاد بازآفرینی شهری بود، زیرا اعتباری با همین عنوان در ستاد شهرستان تخصیص داده شده بود.
زهره اقبال نیا بیان داشت: با توجه به اینکه بخشی از معتادین متجاهر و کارتن خواب در منطقه کوی چمران مستقر بودند مکانی با رعایت استاندارد های مختلف توسط مدیران مرکز اجاره گردید، اما متأسفانه در میانه آماده سازی و تجهیز مرکز، اهالی کوی چمران اقدام به تهدید و توهین به مدیران مرکز و مسئولین اداره بهزیستی کردند که این اتفاق روند طبیعی راه اندازی مرکز را با مشکل جدی مواجه کرد.
وی اظهار کرد: علی رغم گفت گو های فراوان با اهالی محل و تشریح فعالیت های تخصصی مرکز متأسفانه اهالی مشکلات متعددی برای اداره و مدیران مرکز که جهت حل یک معضل اجتماعی در منطقه حاضر به همکاری و مشارکت شده بودند ایجاد کردند، لذا از انجا که اداره بهزیستی وظیفه خود را جهت اخذ مجوز انجام داده و برای حل مشکل ایجاد شده نیاز به کمک های برون سازمانی بود.
رییس بهزیستی تربت حیدریه ادامه داد: مکاتبات و گفت گو های فراوانی با مدیران ارشد شهرستان صورت گرفت تا شاید با وحدت عموم دستگاه ها و گفتگو با اهالی محل، مشکلات ایجاد شده و از همه مهمتر حساسیت غیر منطقی ساکنین محله چمران رفع شود، متاسفانه تا به این لحظه اقدام هماهنگی صورت نگرفته و تلاش ماجهت راه اندازی این مرکز برای حل یکی از جدی ترین آسیب های اجتماعی منطقه ابتر ماند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در حوزه اعتبارات از سوی ستاد بازآفرینی برای تجهیز و راه اندازی این مرکز مبلغی در نظر گرفته شد اما مشکلاتی در جذب بودجه وجود داشت که همچنان وضعیت جذب این مبلغ را نامشخص نگه داشته است.
اقبال نیا گفت: مراحل آماده سازی مکان مرکز به خوبی و با هزینه شخصی مسوولین مرکز و کمک خیرین پیش می رفت و فقط تعدادی تخت و ملحفه برای تکمیل مرکزی با ظرفیت قانونی 30 نفر در شبانه روز نیاز بود.
در حال حاضر هم روند اماده سازی و راه اندازی به طور کامل متوقف شده و متأسفانه به دلایل مشکلات ایجاد شده از سوی اهالی برای مدیران مرکز، انها از ادامه همکاری انصراف دادند و طبیعتاً مجوز مرکز به شهرستان دیگری واگذار خواهد شد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید