محسن زنگنه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ اظهار کرد: بحران سوریه تقریباً از سال ۲۰۱۱ آغاز شد و این بحران در واقع نتیجه یک طراحی آمریکایی-اسرائیلی بود.
وی تصریح کرد: سوریه در آن زمان به عنوان یکی از حامیان اصلی جبهه مقاومت شناخته میشد و به بهانه انقلابهای عربی که در کشورهای دیگر مانند تونس و مصر رخ داد، نقشهای برای ایجاد تنش در سوریه طراحی شد تا حکومت بشار اسد ساقط شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به هدف اصلی این طراحی اشاره کرد و افزود: هدف اصلی تجزیه سوریه و کاهش توان مقاومت بود، این طراحی به دنبال ایجاد یک حصار امن برای رژیم صهیونیستی بود که خوشبختانه با مقاومت مردم، ارتش سوریه و حمایتهایی که از جمله شهید سلیمانی و روسیه دریافت کردند، این نقشه به شکست انجامید و محقق نشد.
زنگنه به دوران پس از داعش که منجر به تغییراتی در سوریه شد اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر، جنگ شناختی در سوریه شکل گرفت که عامل بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی این کشور بود. در عین حال از سال ۲۰۱۱ به بعد، تورم به شدت افزایش یافت و قیمت ارز بالا رفت.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در عین حال رشد اقتصادی سوریه از حدود ۸۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ به کمتر از ۲۰ میلیارد دلار رسید و درآمد گردشگری که در همان سال نیز حدود ۸ میلیارد دلار بود، به شدت کاهش یافت.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه بحران اخیر در سوریه نقشه آمریکا و صهیونیسم است، افزود: در حقیقت آنچه که باعث بحران و در نهایت منجر به سقوط سوریه شد، جنگ شناختی با ابزار فضای مجازی بود.
وی با بیان اینکه این جنگ شناختی تأثیرات خاصی بر مردم سوریه گذاشته بود، افزود: جنگ شناختی باعث شد که مردم به فضای تبلیغاتی باور پیدا کنند. این وضعیت به سست شدن موقعیت بشار اسد و نهایتاً سقوط سوریه کمک کرد، در واقع، سوریه در این جنگ شناختی مغلوب شد و این موضوع به شدت بر آینده این کشور تأثیر گذاشت.
زنگنه گفت: این جنگ شناختی به گونهای در اذهان مردم سوریه توسط دشمن رقم خورد که به مردم القا میکرد عامل اصلی مشکلات اقتصادی سوریه حمایت این کشور از جبهه مقاومت است، اما در واقع اینگونه نبود و عامل اصلی همان نقشه آمریکایی-صهیونیستی بود که از سال ۲۰۱۱ در این کشور پیاده شده بود.
وی با اشاره به اینکه سوریه مغلوب جنگ شناختی آمریکا و صهیونیسم شده بود، گفت: مردم و ارتش سوریه در حقیقت در یک جنگ شناختی که مهمترین ابزار آن فضای مجازی و تبلیغات بود، کشور را به مخالفان اسد واگذار کردند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: آینده سوریه به شدت وابسته به موضعگیری کشورهای عربی و روسیه در برابر تحرکات اسرائیل و تجزیه احتمالی این کشور است، همچنین تحرکات جبهه مقاومت در لبنان و غزه نیز تأثیرگذار است، در عین حال سالهای آینده سوریه با تنشهای زیادی مواجه خواهد شد.
زنگنه بر تأثیر تروریسم و اشغالگری و سلطه آمریکا بر سوریه اشاره کرد و گفت: آمریکا سعی میکند که ظاهر مسائل را برای مردم حفظ کند و فضایی به ظاهر مطلوب ایجاد کند. اما واقعیت این است که در کشورهایی که آمریکا حضور دارد، به ویژه در سوریه که دارای سابقه ضد اسرائیلی و آمریکایی است، زیرساختهای اقتصادی تقویت نمیشود.
نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر آمریکا حضورش در سوریه را ادامه دهد، احتمالاً شاهد واردات شدید محصولات آمریکایی در سوریه خواهیم بود و این کشور نمیتواند به راحتی زیرساختهای خود را تقویت کند.
وی بیان کرد: برخلاف برخی تحلیلها که آمدن ترامپ را باعث درگیری بیشتر در غرب آسیا میدانند، فکر میکنم ترامپ با تجربهای که از ۴ سال اول ریاست جمهوری خود دارد و همچنین وجه اقتصادی که نسبت به وجه سیاسیاش بیشتر است، احتمال اینکه مسیر دولت آمریکا را تغییر دهد بسیار است، در عین حال به نفع آمریکاست که در ۴ سال پیش رو به سمت ثبات در غرب آسیا و منطقه برود.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید