به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ هادی مرادزاده چهارشنبهشب در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: امسال چهار مجموعه آبی شهدای غواص شهرک ولیعصر عجلالله، عادل کدکن، آبشار پیشکوه و امیرالمؤمنین علیهالسلام افتتاح میشود.
وی در تشریح نکات فنی مجموعههای آبی قابل افتتاح، افزود: استخر امیرالمؤمنین علیهالسلام متعلق به آموزش و پرورش، نوسازی و بازسازی شده بهطوریکه استخر کودکان به آن اضافه و تمام تأسیسات خریداری و نوسازی شده و اتاق ماساژ و حمام ترکی و سونای بخار و خشک نیز اضافه شدهاست.
وی با بیان اینکه هر چهار مجموعه آبی از همین ابتدا شروع به رقابت کردند، گفت: مجموعه آبی آبشار پیشکوه متعلق به بخش خصوصی که از سال ۹۳ کلنگزنی شده است، کاسهای در ابعاد ۱۷ در ۳۳/۵ متر دارد که هر شیفت آن گنجایش ۲۸۰ نفر را نیز دارد، البته، این مجموعه فعلا برای آقایان افتتاح میشود و پس از جذب پرسنل بانوان، برای آنها هم خدمات ارائه میشود.
مرادزاده ادامه داد: همچنین مجموعه آبی شهدای غواص واقع در شهرک ولیعصر عجلالله متعلق به اداره ورزش و جوانان با کاسهای در ابعاد ۲۵ در ۱۲/۵ متر، با ظرفیت ۱۳۰ نفر در هر شیفت پس از افتتاح تا یکسال به هیٱت نجات غریق و غواصی واگذار شدهاست.
رئیس هیٱت شنا و شیرجه تربتحیدریه بیان کرد: این مجموعه آبی دارای سونای بخار و خشک است، البته با توجه به فضای موجود امکان توسعه و اضافه شدن آیتمهای دیگر را نیز دارد.
مرادزاده اظهار کرد: مجموعه آبی و خیرساز عادل کدکن که در سال ۱۴۰۲ کلنگزنی و با صرف اعتبار ۱۸ میلیارد تومان در مدت هشت ماه ساخته شد، دارای سونای خشک و بخار، جکوزی ۱۲ نفره و کاسه مخصوص کودکان است.
وی افزود: مجموعه آبی متعلق به سپاه هم با پیگیریهایی که در حال انجام است با مشارکت بخش خصوصی امسال شروع به کار میشود و این استخر استاندارد است که استخر کودکان، سونای بخار و خشک، کاسه مخصوص جانبازان با گنجایش هر شیفت ۱۵۰ نفر را داراست و حتی امکان نصب سرسره و چاله غواصی را دارد، در عین حال با راهاندازی این مجموعه آبی، ۲۵ درصد سرانه ورزش شنای شهرستان افزایش مییابد.
رئیس هیئت شنا و شیرجه تربتحیدریه اظهار کرد: تمام مجموعههای آبی باید پروانه بهرهبرداری را از اداره ورزش و جوانان اخذ کنند، در عین حال صدور این پروانهها مستلزم رعایت نکات مهم و استانداردهای لازم است که پس از ارزیابیهای لازم و تأیید توسط کارشناسان این مجوزها صادر خواهد شد.
تأمین و نگهداری یکی از مهمترین مؤلفههای مجموعههای آبی است
مرادزاده با بیان اینکه تأمین و نگهداری یکی از مهمترین مؤلفههای مجموعههای آبی است، افزود: متصدیان این مجموعهها چنانچه بتوانند از افراد متخصص، بهخصوص در تأسیسات استفاده کنند کارایی و دوام بیشتر و بهتری دارند، کما اینکه این نیروهای متخصص در تربتحیدریه وجود دارند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت قهرمانی در رشته ورزشی شنا در این خطه وجود دارد گفت: متأسفانه تا پیش از این بهخاطر عدم زیرساخت مناسب که ورزشکار باید هر روز ورزش حرفهای شنا را در استخر انجام دهد این ظرفیتها هنوز به فعلیت نرسیده بود که با تکمیل این زیرساختها یقینا میتوان روی این موضوع کار کرد.
رئیس هیئت شنا و شیرجه تربتحیدریه افزود: آموزشهای شنا نیاز به مربیان با مدارک شناسایی دارند که در حال حاضر ۸ مربی آقا و ۱۴ مربی خانم داریم که نیازمند ارتقا هستند.
استخرهای ذخیره آب کشاورزی به یک معضل جدی تبدیل شده است
در ادامه این نشست خبری رئیس هیٱت نجات غریق و غواصی تربتحیدریه به یکی از معضلات اساسی در این حوزه اشاره کرد و افزود: متأسفانه استخرهای ذخیره آب کشاورزی به یک معضل جدی تبدیل شده است که اغلب بدون مجوز و رعایت استانداردهای لازم و همچنین حداقلهای مورد نیاز ساخته شدهاند.
حمید رضایی با بیان اینکه امسال شاهد کاهش تلفات ناشی از غرقشدگی در استخرهای ذخیره آب هستیم، گفت: امسال چهار نفر در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست دادند، البته با اطلاعرسانی که توسط رسانهها انجام میشود امیدواریم همچنان شاهد کاهش این تلفات انسانی تا رسیدن به صفر باشیم.
رئیس هیٱت نجات غریق و غواصی تربتحیدریه افزود: متأسفانه بیشتر استخرهای ذخیره آب کشاورزی فنسکشی نشده و علامت هشداردهنده و همچنین پله و ابزار لازم را ندارند، در عین حال برای ممانعت از حوادث تلخ آماده هرگونه همکاری با جهاد کشاورزی برای ایمنی و ساماندهی این استخرها هستیم.
وی ادامه داد: هیٱت نجات غریق و غواصی از سال ۱۴۰۰ دو دوره بازآموزی برگزار کرده که دیگر نیاز به رفتن به مشهد نبود، همچنین در سال ۱۴۰۱ برای نخستین بار دوره غواصی تک ستاره برگزار شد که چهار نفر از هلال احمر و آتشنشانی نیز در این دوره شرکت کرده و مدرک گرفتند.
رضایی با اشاره به اینکه تیم غریق نجات و غواصی شهرستان با حضور پنج نفر فعالیت دارد، گفت: البته این تیم نیاز به ارتقا هم در تعداد افراد و هم تجهیزات و امکانات دارد، بهطوری که تنها سه دست لباس غواصی در شهرستان بیشتر نداریم و شارژ کپسولهای مخصوص هم هر کدام هزینه بالایی دارد، در عین حال تجهیزات کامل هر دست لباس غواصی ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
رئیس هیٱت نجات غریق و غواصی تربتحیدریه مجموع ناجیان در این خطه را ۳۲ نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۹ نجات غریق مرد و ۱۳ نفر زن هستند، لذا با توجه به افتتاح همزمان چهار مجموعه آبی، موضوع استانداردسازی و داشتن آمادگی ناجیان غریق و مربیان ضروری به نظر میرسد که این مهم با همکاری هیٱت شنا در حال انجام است.
رضایی اضافه کرد: برای آموزش و تربیت ناجی، در حال سازماندهی یک تیم از نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هستیم.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید