به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ قدمت بازار شیر چهارسوق حدود ۱۰۰ سال است و در ابتدای بازار آب انباری وجود دارد که قبلا جلوی راه پله آب انبار یک مغازه قصابی واقع شده و با همکاری میراث فرهنگی این آب انبار احیا شد و چون در وسط بازار چهارسو داشت به آن شیر چهارسوق میگفتند.
پس از انعکاس گزارشی در رسانهها مبنی بر جمع شدن بساط بساطیهای شیرچهارسوق و نابسامانی برخی دستفروشان و همچنین ابراز نارضایتی برخی کسبه از انتقال آنها موضوع در کمیسیون بند۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها با حضور اعضای اصلی کمیسیون و اصحاب رسانه مورد بررسی قرار گرفت.
جابجایی بساطیهای شیرچهارسوق تصمیم کمیسیون بند ۲۰ است
معاون دادستان تربتحیدریه گفت: فضای فعلی بازار شیرچهارسوق طبق نظر کازشناسان، تهدید علیه بهداشت عمومی است و تصمیم به ساماندهی و جابجایی آنجا نظر خردجمعی در کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ است.
محمدزاده افزود: این تصمیم در چهارچوب قانون و طبق نظر اعضای کمیسیون بوده و باید این بازار ساماندهی شود، ضمن آنکه هر کاسب و دستفروشی که در بازارچههای محلی هستند کارت سلامت و بهداشت دارند که باید ساماندهی شوند.
وی بیان کرد: درعین حال این جابجایی و ساماندهی وظیفه شهرداری است و اگر انجام ندادند، دادستانی به انها ابلاغ کرده و چنانچه از دستور قضایی استنکاف کنند قانون گذار تعقیب قضایی صادر میکند.
محمدزاده با انتقاد از تصمیم خودسرانه برخی دستفروشان مبنی بر نقل مکان به بازار مخلصی (ملک روبروی مسجد آیتالله طباطبایی) آن را مغایر با قانون عنوان کرد و افزود: متاسفانه برخی خودسرانه برای دستگاه قضایی و علوم پزشکی تصمیم گرفتند، در عین حال صاحب آن ملک هم اکنون راضی نیست و کار را بدتر کردهاست، ضمن آنکه هیچ قراردادی هم به امضا نرسیدهاست.
بازار شیرچهارسوق ساماندهی میشود
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تربتحیدریه گفت: بازار سنتی شیرچهارسوق علاوه بر مسایل بهداشتی با سه محور کفسازی و جدارهسازی و همچنین رفع موانع ترافیکی برای فعالیتهای امدادی ساماندهی میشود.
سیدجمال یوسفزاده در پاسخ به شبهات مطرح شده مبنی بر جابجایی دستفروشان تصمیم یک عضو خاصی از شورا بوده، اظهار کرد: کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها متشکل از نماینده شورا، مقام قضایی، بهداشت و محیط زیست است و چنانچه خروجی آن به تصمیمی میانجامد نظر خرد جمعی و کارشناسان است.
وی در تشریح این موضوع گفت: در اوایل سال ۴۰۲ محلی در خیابان فردوسی گزارش شد که به لحاظ بهداشتی و نگهداری حیوان وضعیت مناسبی ندارد که در بازدید اعضای کمیسیون، محل انباشت خاک و نخاله و گنداب رویت شد که ملک متعلق به اوقاف بود و تذکرات لازم به تولیت داده و نهایتا رای کمیسیون براین شد که نسبت به پاکسازی آنجا اقدام شود.
وی بیان کرد: در ادامه روند بازسازی و پاکسازی تیمچه امینالتحار در خیابان فردوسی، مجموعه خدمات شهری این مکان را برای ساماندهی برخی دستفروشان و افرادی که متقاضی هستند پیشنهاد داد و شهرداری ۷۳۶ متر موزاییک آنجا را تامین و در نهایت فضای آمادهای به لحاظ بهداشتی و خدمات مهیا شد.
یوسف زاده ادامه داد: همزمان گزارشی از برخی نارضایتیها در خصوص وضعیت بهداشت و تبادل ضایعات و ایجاد آلودگی و همچنین موانعی برای دستگاههای امدادرسان در بازارشیرچهارسوق ارایه شد، بطوری که ازدحام جمعیت در این بازار بالاست و چنانچه اتفاقی رخ دهد آتشنشانی و اورژانس به سختی میتوانند به انجام ورود کنند.
این عضو شورا ادامه داد: در عین حال طرح ساماندهی شیرچهارسوق در دستور کار شهرداری قرار گرفتهبود که قسمتی سنگفرش شد و متاسفانه کار بنا به دلایلی تعطیل شد اما همچنان سه موضوع کفسازی، جذارهسغزی و فعالیتهای عمرانی برای رفع موانع ترافیکی در دستور کار شهرداری است.
یوسف زاده بیان کرد: همچنین بازگشایی معبری که متعلق به مسجد آیتالله طباطبایی است و متولی مسجد نسبت به عقب نشینی موافقت کرده تا تردد به راحتی انجام شود نیز در حال پیگیری است.
وی بیان کرد: کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداریها نظر یک شخص نیست و چنانچه گروهی از کارشناسان نظرات کارشناسی را ارایه و بر پایه خرد جمعی تصمیمی اتخاذ میشود، لازمالاجراست، در عین حال ما به هیچ شخصی تاکید نکردیم برای ادامه فعالیت به کدام نقطه منتقل شود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر تربتحیدریه با بیان اینکه هدف تکریم و عزت نفس دستفروشان و حفظ کرامت آنهاست، افزود: در عین حال در تیمچه امینالتحار فضایی که سایبان، سرویس بهداشتی، نگهبان، و امکانات لازم را دارد آماده شده تا شهروندان در یک فضای تمیز و مرتب خرید کنند.
یوسف زاده گفت: در بازدید اولیه از شیروچهارسوق اعلام کردیم چنانچه شرایط عمرانی و بهداشتی مهیا شود و افرادی قصد بازگشت را دارند، مجدد میتوانند درخواست بدهند و این درخواست در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: تمام اعضای شورا پیگیر بودند این موضوع به بهترین شکل اطلاع رسانی و مدیریت شود، در عین حال منافع برخی افراد در داد و ستدهای اقتصادی اجازه نداد این موضوع بهتر مدیریت شود.
یوسف زاده تاکید کرد: به هیچ عنوان دنبال جمع کردن دستفروشان و بساطیهای نیستیم و هدف ما ساماندهی بازار شیر چهارسوق و همچنین حفظ کرامت دستفروشان است.
فضای فعلی بازار شیرچهارسوق تهدید علیه بهداشت عمومی است و جایگاهی در مبلمان شهری ندارد
کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: بازار شیرچهارسوق معیرسنتی حفظ شدهاست که در غفلت نظارتی تبدیل به محل داد و ستد غیر مجاز شده و هیچ جایگاهی به لحاظ مبلمان شهری ندارد.
جلیل چینسری افزود: شهرداریها در قسمتی از وظایف خود تکالیفی برای ترویج اقتصاد خانوارهای کم بضاعت دارند تا فضایی را آماده کنند، در عین حال بازار شیر چهارسوق به دلیل اینکه قبلا فردی بازارچهای راهاندازی کردهبود و در حاشیه دستفروشان هم حضور داشتند این روند ادامه پیدا میکند.
وی با بیان اینکه فضای فعلی بازار شیرچهارسوق تهدید علیه بهداشت عمومی است، گفت: راهاندازی بازارچه و غرفه داری مستلزم توان و استعداد همراه با امکانات بهداشتی در آن است.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید