به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت، با پایان حماسه میلیونی اربعین حسینی در کربلای معلا، جاماندگان این حرکت عظیم جهان اسلام، این روزها سعی می کنند خود را به امامی برسانند که به فرموده حضرت جوادالائمه علیه السلام ثواب زیارت با معرفت پدرم علی بن موسی علیه السلام در توس افضل از زیارت جد غریبم حسین علیه السلام در کربلاست، زیرا امام حسین علیه السلام را عامه و خاصه زیارت می کنند اما پدرم جز شیعیان اثنی عشری کسی زیارت نمی کند.
امتداد حماسه اربعین حسینی در دهه پایانی ماه صفر محورهای مواصلاتی به مشهدالرضا(ع) را همچون مسیر نجف به کربلا مزین به زائران و عاشقانی کرده که با پای پیاده به پابوسی ضامن آهو آمدند.
زائران پیاده آسمان هشتم در دهه پایانی ماه صفر و در محورهای مواصلاتی شمال، جنوب و غرب به مشهد و تجمیع آنها در مناطقی همچون محور تربت حیدریه به باغچه- ملک آباد و دروازه قوچان، نگاه هر بیننده و رهگذری را به خود جلب می کند، عاشقان، مسیر عشق را با پای تاول زده و بدنی خسته به شوق رسیدن به وصال می پیمایند.
ایام پایانی ماه صفر محورهای منتهی به مشهد الرضا(ع) مملو از خیل عظیمی از زائران و مجاورانی است که با پای پیاده در مسیر عشق قدم نهاده و با نوای رضا غریب الغربا در آستانه ورود به حریم قدس رضوی قرار گرفتند.
موقعیت جغرافیایی شهرستان تربت حیدریه بعنوان دروازه جنوبی کشور برای ورود به مشهد مقدس در ایام نوروز و تابستان و همچنین ماه صفر از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، لذا با توجه به عبور سالانه 70 هزار زائر پیاده در ایام پایانی ماه صفر، همه مردم و خیرین نیکوکار تلاش دارند تا به مانند مسیر کربلا به نجف از زائران امام معصوم(ع)پذیرائی کنند.
ا توجه به حجم تردد زائران پیاده از شهرهای جنوبی کشور و اینکه محور تربت حیدریه تنها شاهراه اصلی جنوب کشور به شهر مشهد می باشد ایستگاههای صلواتی و موکب های زیادی توسط مردم و خیرین در این مسیر برپاه شده که شکوه و عظمت این حرکت از منطقه رباط سفید جلوه بیشتری را به خود اختصاص داده است.
دهستان منظر؛ استراحتگاهی با طعم مهمان نوازی
دهستان پنج هزار نفری منظر دریک کیلومتری شهر تربت حیدریه همه ساله پذیرای زائران پیاده امام مهربانی هاست و در طول یک هفته پایانی ماه صفر علاوه بر مساجد و حسینیه ها، برخی منازل نیز در خدمت زائران رضوی قرار می گیرد.
اما آن چیزی که اغلب زائران پیاده جنوب کشور را مشتاق کرده که خود را شب به منظر برسانند دو باب حمام عمومی و سنتی این روستاست که بصورت شبانه روزی در خدمت زائران امام رضاعلیه السلام است.
حاج اسماعیل جمعه زاده از فعالان فرهنگی و اجتماعی روستای منظربه خبرنگار ما گفت: از مجموع ۲۷ مسجد در این روستا هر شب 11 مسجد و حسینیه به زائران امام رضا علیه السلام خدمات اسکان می دهند.
وی افزود: علاوه بر مساجد و تکایا اهالی روستا مشتاقانه منازل خود را در اختیار زوار حربم قدس رضوی قرار داده و با شوق مثال زدنی خود از زائران پذیرایی می کنند.
جمعه زاده بیان داشت: علاوه بر دو باب حمام سنتی روستا و دو ایستگاه صلواتی، یک تیم چند نفره از جوانان داوطلب هلال احمر خدمات امدادی و کمک های اولیه از جمله ماساژ درمانی را به زائران ارائه می کنند.
روستای حشمت آباد جلگه رخ سومین موکب و منزلگاهی است که اغلب زائران برای صرف ناهار و کمی استراحت حوالی اذان ظهر خود را به آنجا رسانده و پذیرایی مفصلی می شوند.
سر آشپز این موکب در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: همه ساله مردم روستاهای حشمت آباد و اسد آباد جلگه رخ پذیرای خیل عظیمی از زائران پیاده ای است که از مسیر فرعی و جاده قدیم مشهد خود را به رباط سفید می رسانند.
وی می افزاید: هر روز سه هزار وعده غذای گرم در موعد ناهار و دو هزار پرس غدا در شب بین زائران توزیع می شود.
مردم شهرستانهای تربت حیدریه، نیشابور و قوچان همچون شور و حال اربعین حسینی در عراق، بعنوان خادمان دروازه های ورودی به مشهد مقدس بصورت خودجوش با برپائی ایستگاههای صلواتی و موکب های اسکان در شهرها و روستاها خدمات گسترده ای را به زائران ارائه می کنند.
8 هزار زائر پیاده از تربت حیدریه به مشهدالرضا می روند
رئیس اداره تبلیغات اسلامی تربت حیدریه گفت: امسال همزمان با دهه پایانی ماه صفر 8 هزار زائر پیاده در قالب 62 کاروان که نیمی از آنان زنان هستند عازم مشهدالرضا علیه السلام شدند.
حجت الاسلام محمد علی فاطمیان در خصوص اسکان زائران پیاده در محدوده تربت حیدریه گفت: از ورودی شهر تربت حیدریه محدوده روستاهای حوض سرخ و بوری آباد مواکب اسکان و پذیرایی در روستاها و حاشیه شهر توسط مردم و خیرین برپا شده و اسکان و پذیرایی تا آخرین محدوده حوزه استحفاظی یعنی روستای گرماب نیز ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه امسال پیش بینی می شود 20 هزار زائر پیاده از این محور به مشهدالرضا بروند، گفت: تمام امکانات شهرستان در کنار مردم و خیرین بسیج شده تا زائران پیاده با فراغ بال به زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج علیه السلام بروند.
پایگاههای ثابت و سیار هلال احمر در حال خدمت رسانی به زائران پیاده
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان تربت حیدریه گفت: از روز اربعین حسینی داوطلبان جمعیت هلال احمر تربت حیدریه از ورودی های شهر تربت حیدریه از سمت گناباد، خواف، زاوه در پایگاههای ثابت و سیار برای خدمت رسانی به زائران پیاده مستقر شدند.
محمد امانی گفت: در این طرح 6 دستگاه آمبولانس، 3 دستگاه خودروی نجات، دو دستگاه سواری، و یک دستگاه خاور بعنوان پشتیبان به زائران امام مهربانی ها خدمت رسانی می کنند.
وی افزود: داوطلبان جمعیت هلال احمر در سه روستای حشمت آباد، کامه و گرماب و همچنین در شهرک ولی عصر عجل الله بصورت 24 ساعته مستقر هستند، ضمن آنکه تیم های سیار این جمعیت نیز همه روزه از ساعت 4 عصر تا 10 شب در محل های اسکان زائران حضور یافته و به زائران خدمات ارایه می کنند.
آماده باش 100 درصدی پایگاههای اورزانس
صباغی، مدیر روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اعلام کرد: همزمان با دهه آخر ماه صفر و افزایش تردد زائرین و کاروان های پیاده، 8 پایگاه جاده ای، 2 آمبولانس، 3 بیمارستان و چهار کارشناس فوریت های پزشکی به زائران خدمت رسانی می کنند.
میری، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: در راستای حفظ و ارتقاء سلامت زائرین، در این ایام نظارت های بهداشتی تشدید خواهد شد تا هیچگونه مخاطره ای سلامت هموطنان را تهدید نکند و همچنین در صورت نیاز مبرم پزشک جهت درمان به موکب های واقع در مسیر تردد کاروان های پیاده اعزام خواهد شد.
وی بیان کرد: زائرین گرامی درصورت دیدن هرگونه مشکلات بهداشتی،درمانی وداروئی موارد را به سامانه 190جهت پیگیری اعلام نمایند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید