به گزارش پایگاه خبری تابان تربت؛ مرحوم عباسعلی اسلامی تربتی در سوم مهر 1283 در روستای بایگ از توابع تربت حیدریه به دنیا آمد، پدرش از علمای بزرگ خراسان و ملقب به آقای صدر بود.
مرحوم اسلامی تربتی دوران کودکی اش را در محضر پدرش تلمذ کرد و سپس در خدمت بقیه علمای تربت حیدریه مقدمات حوزه را فرا گرفت وسپس به مشهد رفت و در نزد علمایی همچون آیت الله خالصی زاده، ادیب نیشابوری به تحصیل پرداخت.
این عالم ربانی سپس به قم رفته و در درس خارج فقه و اصول آیات عظام حائری، خوانساری، ثابتی همدانی، یثربی و بروجردی شرکت کرده و به مقام اجتهاد می رسد.
این مجتهد عالیقدر در قم با دختر یکی از علما به نام «شیخ کریم حاجی زاده» ازدواج می کند و رسما ساکن قم در محله شادقلی خان و سپس یخچال قاضی می شوند.
در همان ایام ورود وی به قم، ذائقه سخنوری ایشان آشکار می شود.به طوری که بارها از طرف آیت الله بروجردی و دیگر مراجع عظام به ماموریت های تبلیغی اعزام شد که معروف ترین آنها زمانی بود که به آیت الله بروجردی خبر رسید که بهائیت و صوفیه در حال تبلیغ در شوشتر و اندیمشک هستند وآیت الله بروجردی هم آیت الله اسلامی تربتی را برای تبلیغ دین و حل شبهات دینی به آنجا اعزام کرد و آیت الله اسلامی نیز پس از چند ماه فعالیت، بساط بهائیت را از شوشتر و اندیمشک جمع کرد.
آشنایی با امام خمینی(ره) و تبلیغ مرجعیت سید روح الله
آیت الله اسلامی در دهه سی، در محله یخچال قاضی قم با امام خمینی(ره) همسایه شد و این آغاز رابطه ایشان با امام بود ورابطه ایشان و امام به شدت تقویت شد تا حدی که فرزندان این دو عالم با یکدیگرهمبازی شدند و همچنین نقل شده در تابستان هر سال، آیت الله اسلامی تربتی به تربت حیدریه میرفت و امام به همدان یا محلات و هرگاه یکی از این دو بزرگوار زودتر به قم باز می گشت، هنگام بازگشت دیگری به استقبالش میرفت.
متاسفانه در سال 1332 همسر آیت الله اسلامی تربتی گرفتار سرطان بدخیم شد و در سن سی سالگی درگذشت و این ضایعه چنان برای ایشان سنگین بود که دیگر تا آخرعمر ازدواج نکرد وبه تنهایی چهار فرزندش را بزرگ کرد.
پس از فوت آیت الله بروجردی، مرحوم اسلامی تربتی از جمله افرادی بود که مرجعیت امام خمینی(ره) را تبلیغ میکرد و هنگامی که از وی به عنوان مجتهد می پرسیدند که «فقیه اعلم کیست؟» ایشان پرسش کنندگان را به امام ارجاع می داد.
این عالم ربانی دراین دوره به عنوان «امین آقا سید روح الله» شناخته می شد، چرا که امام بسیاری از اقدامات محرمانه خود را به دست مرحوم اسلامی تربتی میسپردند و پس از آغاز مبارزات امام و تبعید ایشان به ترکیه، مرحوم اسلامی تربتی از طرف امام به عنوان نماینده ایشان در قم منصوب شد، اما پس از شش ماه، ساواک ایشان را شناسایی و دستگیر و سپس به تربت حیدریه تبعید کرد.
نمایندگی مردم خراسان در خبرگان رهبری و ساده زیستی
ایشان تا سال 1350 در تبعید به سر برد ولی همچنان به مبارزات خود به صورت مخفیانه ادامه می داد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دعوت از مردم خراسان برای انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی ثبت نام کرد که مورد اقبال مردم قرار گرفت و با یک رای شگفت انگیز (یعنی بیش از یک و نیم میلیون رای) از طرف مردم خراسان به مجلس خبرگان راه یافت.
ایشان در این دوره به سبک زندگی ساده عالمانه اش ادامه داد و محافظ و پاسدار نپذیرفت و راننده و ماشین را هم به دولت برگرداند و خودش هنگام جلسات خبرگان، با اتوبوس از قم به تهران میرفت و سپس با تاکسی خودش را به مجلس می رساند و این حجم از ساده زیستی چنان بود که یکبار نگهبان مجلس که دیده بود ایشان از تاکسی پیاده شده، مانع ورود وی به ساختمان مجلس شد، چون باور نمی کرد که نماینده مجلس با تاکسی رفت و آمد کند.
به ایشان گفتند که چرا پاسدار و محافظ را قبول نمی کنید؟ ایشان گفته بود: به دو پاسدار باید از بیت المال ماهی پنج هزار تومان بدهند و من نمی خواهم ذره ای از اموال بیت المال مصرف کنم.
آیت الله اسلامی تربتی درهجدهم اسفند سال 1367 و در سن هشتاد و چهار سالگی درگذشت و در بقعه شماره سی و شش در صحن اتابکی حرم حضرت معصومه مدفون شد.
کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تربت حیدریه
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید