



به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت؛ پس از گلایه متعدد شهروندان تربت حیدریه نسبت به عقب ماندگی طرح فاضلاب در برخی محلات و همچنین فشار ناپایدار و قطعی مکرر آب در این شهر، سراغ مسئولان مربوطه رفتیم و مطالبات مردم در این حوزه را منتقل کردیم.
درحالی که اسفند 1402 پایان زمان مقرر سرمایه گذار برای اجرای تعهدات طرح فاضلاب شهر تربت حیدریه است اما از حدود 80 کیلومتر باقیمانده تنها حدود 40 کیلومتر اجرا و سرمایه گذار نسبت به اجرای تعهدات خود نیز عقب است.
احمد وطندوست، رئیس کمیسیون محلات شورای شهر تربت حیدریه در این خصوص اظهار داشت: طرح فاضلاب از سال ۷۵ استارت خورده و از محل اعتبارات دولتی از مجموع ۳۲۰ کیلومتر در آن زمان حدود ۷۵ درصد حدود ۲۰۰ کیلومتر همان زمان انجام شد و تمام هزینهها را مشترکین پرداخت کردند.
وی تصریح کرد: اما هنوز عدهای منتظر هستند تا فاضلاب در سطح محلهشان شکل بگیرد و کار چندین سال تعطیل شد و در نهایت بهمن ۹۷ به بخش خصوصی و شرکت طوس مسیر واگذار شد.
وطندوست گفت: اجرای شبکه باقیمانده از سال ۹۸ و از منطقه سخت کوی قاضیان به خوبی شروع شد و تقریبا تا آبان ۹۹ حدود ۲۰ کیلومتر در خطوط اصلی و فرعی در مناطق رسالت و مهرآوران و گلچین انجام شد، اما مجدد این پروژه متوقف میشود بطوری که در سال ۱۴۰۰ روند پروژه بسیار کند بود و در سال ۱۴۰۱حدود ۱۲ کیلومتر دیگر انجام شد.
این عضو شورای شهر تربت حیدریه بیان کرد: نماینده شرکت طوس مسیر اعلام کرده که در هر سال ۲۵ کیلومتر انجام شود و تا چهار سال (پایان سال ۱۴۰۲) این پروژه به اتمام برسد، اما در حال حاضر تنها ۵۰ درصد تعهدات انجام گرفتهاست.
وی افزود: در حال حاضر قسمتی از مشکلات به بخش خصوصی برمیگردد و خانوادههای هم هستند حتی در منازل خود تا چهار حلقه چاه حفر کردهاند، لذا اعلام کردیم شرکت طوس مسیر اگر توان و اعتبار دارد ومیخواهد از تصفیه خانه فاضلاب استفاده کند نیاز است پیمانکاران خود را افزایش دهد و کار را به اتمام برساند
وطندوست گفت: اگر کنده کاری انجام میشود باید به صورت مناسب و استاندارد تکمیل شود که متاسفانه مردم همه قصورات را به شهرداری نسبت میدهند، اکنون دوماه از سال میگذرد و هنوز هیچ اتفاقی در حوزه مناسب سازی کنده کاریها و فاضلاب انجام نشدهاست.
شرکت توس مسیر هنوز صورت وضعیتها را کامل پرداخت نکردهاست/حفاریها و زیرسازی نوار فاضلاب آنقدر نامناسب است که امکان آسفالت نیست
روح الله یوسفی مقدم، رئیس اداره عمران و بازآفرینی شهری شهرداری تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: برای شرکت سرمایه گذار به مناطقی مجوز حفاری صادر و قرارداد منعقد شد که زیرسازی با سرمایه گذار و آسفالت آن با شهرداری است و سرمایه گذار متعهد شده هر زمان شهرداری صورت وضعیت ارایه کند ظرف مدت ۴۵ روز پرداخت کند.
وی افزود: مبلغ دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان صورت وضعیت به شرکت توس مسیر در آبان گذشته ارایه شده و به تازگی ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کردند و قرار است مبلغی این ماه نیز پرداخت کنند اما با آن مبلغ در آن زمان میتوانستیم مقدار قیر بیشتری خریداری و هزینه کنیم.
رئیس اداره عمران و بازآفرینی شهری شهرداری تربت حیدریه همچنین گفت: حفاری وزیرسازیها آنقدر نامناسب بود که امکان تردد وجود نداشت و این در حالی است که همه مردم هم از شهرداری متوقع هستند، در نهایت به این نتیجه رسیدیم که طبق بند هشت، قرارداد آسفالت نوار حفاری با شرکت سرمایه گذار را لغو و شهرداری از زیر سازی تا آسفالت را کامل خودش انجام دهد.
یوسفی مقدم گفت: در عین حال و از امروز به بعد شرکت توس مسیر مثل بقیه پیمانکاران و مردم برای هر معبری که میخواهد حفاری کند باید مراحل و مجوزات و تضامین را طی کند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مبلغ ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برآورد آسفالت منطقه گلچین است و شرکت طوس مسیر هنوز مبلغی را پرداخت نکردهاست.
مجوز حفاری به سرمایه گذار ندادیم تا به تعهدات قبلی خود عمل کند/تا جایی از سرمایه گذار حمایت میکنیم که مردم منتفع باشند
علیرضا عباسی، مدیرعامل آبفای تربت حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: پروژه فاضلاب در حال انجام است و قطعا پروژه با چالشهایی مواجه است که باید این چالشها به حداقلهای ممکن برسد.
وی با بیان اینکه انتهای اجرای تعهدات سرمایهگذار سال ۱۴۰۲ است و تعهدات هم عقب است، افزود: تا جایی از سرمایه گذار حمایت میکنیم که مردم منتفع باشند، لذا به هیچ عنوان از حقوق مردم تربت حیدریه کوتاه نخواهیم آمد
عباسی افزود: در حوزه آسفالت قراردادی بین شهرداری با شرکت طوس مسیر روی نوار حفاری فاضلاب منعقد شده که زیرسازی و آماده سازی با شرکت توس مسیر و آسفالت با شهرداری است و با توجه به روند کنونی، مجوز حفاری به شرکت سرمایه گذار ندادیم تا تعهدات قبلی خود را انجام دهد
عباسی با اشاره به اینکه نقش نظارتی در حین و بعد از اجرا بسیار مهم است و نتیجه آن دغدغه کمتر مردم خواهد بود، گفت: در عین حال روند پیگیریها از شهرداری باید به گونهای باشد که اگر در شهرستان با دوبار مکاتبه نتیجه نگرفت، باید موضوع از طریق مسئولان استانی سرمایه گذار و شرکت پیگیری شود.
پروژه انتقال آب جعفرآباد تیرماه وارد مدار تولید میشود/تصفیه خانه فاضلاب شهرک ولی عصر «عجل الله» تا ۱۸ ماه آینده به بهره برداری می رسد
مدیرعامل آبفای تربت حیدریه در خصوص تامین آب شهر تربت حیدریه گفت: در موضوع تامین کسری آب شرب پروژه هایی از سال ۹۶ عقب افتادهبود و از ابتدای سال ۱۴۰۰ این موضوع پیگیری و در اسفند ۱۴۰۱ پروژه جعفر آباد با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار آغاز و ابتدای تیرماه وارد مدار میشود.
وی تصریح کرد: این پروژه شامل تجهیز و برق رسانی چهار حلقه چاه آب شرب و خط انتقال ۱۳ کیلومتر است و پیش بینی شده که به کمیت و کیفیت آب لطمهای وارد نشود.
عباسی ادامه داد: کار مطالعاتی سال گذشته در منطقه ابرود انجام شده و نتایج آن بدست آمده و برنامه ریزی ما روی
این مطالعات است، ضمن آنکه طراحیهای ایستگاه پمپاژ در منطقه کاج درخت و ثامن انجام شده تا آب استحصال شده به شهر برسد.
عباسی افزود: پروژه زون بندی شهر تربت حیدریه که در مدیریت و توزیع و تنظیم فشار آب عقب افتادهبود در حال اجراست.
مدیرعامل آبفای تربت حیدریه اظهار داشت: آخرین پروژه آبفا تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهرک ولی عصر عجل الله است که خوشبختانه با ۸۰ میلیارد تومان تامین اعتبار توسط پیمانکار کلان ساز پیروز شرکت بومی استان ظرف مدت ۱۸ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه مدیریت شبکه آبرسانی شهر تربت حیدریه در حال هوشمندسازی است و نقش ما نظارتی است، گفت: این هوشمندسازی نیازمند زیر ساخت لازم است که مهمترین آن اجرای طرح زون بندی است که هم اکنون در حال اجراست.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید