



به گزارش خبرنگار تابان تربت، غلامحسین منتظری مقدم، مشاورعالی مدیرعامل شرکت طوس مسیرصبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: قرارداد پروژه تکمیل شبکه فاضلاب تربت حیدریه در شهریور ۹۷ با حضور جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به امضای مدیر عامل وقت آبفای خراسان رضوی و سرمایه گذار بخش خصوصی رسید و با حضور اردکانیان وزیر نیرو، عملیات اجرایی پروژه تکمیل شبکه فاضلاب تربت حیدریه آغاز شد.
وی تصریح کرد: بر اساس این قرارداد تکمیل شبکه فاضلاب تربت حیدریه با سرمایه گذاری ۳۱۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی و با مدل سرمایه گذاری بیع در طول چهار سال باید انجام بگیرد که این نوع قرارداد برای نخستین بار در کشور با شرکت خصوصی منعقد شده است.
منتظریان به انتقادات مطرح شده در رسانه ها و فضای مجازی در خصوص پساب رها شده تصفیه خانه فاضلاب اشاره کرد و افزود: این پساب برای صنعت قابل استفاده است و اولویت نخست را به شهرستان و منطقه تربت حیدریه اختصاص دادیم اما بیش از دو سال است که 6 مرتبه فراخوان دادیم اما هنوز هیچ صنعتی برای خرید پساب اعلام آمادگی نکرده است و این در حالی است که صنایع فولاد رخ، نیروگاه برق راشد، کائولن و حتی شهرداری تربت حیدریه می توانند از این پساب نیز استفاده کنند.
مشاور عالی مدیر عامل شرکت طوس مسیر در خصوص مذاکرات انجام شده با فولاد رخ تربت حیدریه، خاطر نشان کرد: هر آنچه که تاکنون انجام شده تنها در حد مذاکره و جلسات مختلف بوده اما هنوز قراردادی انعقاد نشده و این در شرایطی است که هنوز فولاد رخ و نیروگاه سیکل ترکیبی راشد به مرحله ای که به پساب نیاز داشته باشند نرسیده اند.
وی با بیان اینکه روزانه بیش از 150 لیتربر ثانیه پساب هدر می رود و سرمایه گذار همچنان مقاومت می کند، افزود: در هیچ کجای کشور نداریم که سرمایه گذاری بدون رانت و یا تسهیلات بانکی سرمایه گذاری کند و اینگونه با او رفتار بشود، این پساب هدر می رود و هیچ کس هم پاسخگو نیست.
منتظری مقدم بیان کرد: ما برای هیچ صنعتی یا حتی شهرداری ممانعت و یا محدودیتی قائل نشدیم و هر صنعتی که بخواهد با ما قرارداد منعقد کند طبق تعرفه شرکت آبفا آن قرارداد اجرایی می شود و به هیچ عنوان در تعیین قیمت دخل و تصرفی نداریم.
در ادامه این نشست خبری جمشیدیان مدیر اجرای پروژه، اظهار داشت: در این قرارداد و در مدت چهار سال یعنی پایان سال 1402 مشترکانِ فاضلاب تحت پوشش فعلی باید از ۴۳ به ۱۰۰ درصد برسد و ظرفیت تصفیه خانه هم از ۱۵۰ لیتر بر ثانیه به ۳۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یابد.
وی افزود: درازای این قرارداد پساب تولید شده به مدت ۲۵ سال و هر سال ۶.۹ میلیون متر مکعب در طول دوره بهره برداری تجاری در اختیار سرمایه گذار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت
جمشیدیان گفت: در حل حاضر از 100 کیلومتر باقیمانده فاضلاب 10 کیلومتر آن در مناطق کم برخوردار و از این 10 کیلومتر نیمی از آن در مناطق سنگی و به سختی اجرا شده، البته هرچند طبق برنامه زمانبندی عقب هستیم اما اگر توان پروژه را در این 5 کیلومتر سنگی متمرکز نمی کردیم اکنون 30 درصد تعهد انجام شده بود.
وی دیگر دلیل عقب ماندن پروژه را راه اندازی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب عنوان کرد و گفت: ظرفیت تصفیه خانه محدود است و بیش از 13 هزار متر مکعب گنجایش ندارد و این بدان معناست که اگر بخواهیم به پروژه فاضلاب سرعت بدهیم باید به اجرای مدول دوم تصفیه خانه که طبق برنامه زمانبندی شده باید از 13 هزار متر مکعب به 24 هزار متر مکعب ارتقا یابد سرعت دهیم.
جمشیدان بیان کرد: در حال حاضر بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب رفع شده و لجن هایی که قبلا در حوضچه ها انباشته می شد و بوی نامطبوع آن اهالی منطقه را به ستوه آورده بود توسط تانکرهای مخصوص به 5 کیلومتر دورتر و مورد تائید محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی منتقل می شود.
وی افزود: در حال حاضر پروژه تغلیظ لجن در حال اجراست که با راه اندازی این پروژه مشکلات اصلی ناشی از بوی نامطبوع به کلی برطرف می شود.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید