



به گزارش خبرنگار تابان تربت، همه ساله دهه دوم آبانماه در منطقه تربت حیدریه فرصتی ایجاد کرده تا بواسطه آیند و روند های مسئولان، تورهای گردشگری و همچنین خبرنگاران و عکاسان داخلی و خارجی قطب تولید زعفران ایران و جهان به مردم معرفی شود.
این منطقه شامل؛ شهرستانهای تربت حیدریه و زاوه با زیر کشت قرار دادن حدود 22 هزار هکتار اراضی کشاورزی خود برای محصول زعفران تقریبا تولید 70 درصد زعفران ایران و جهان را به خود اختصاص داده که اگر سایر شهرستانهای این استان و همچنین خراسان جنوبی و شمالی را کنار هم بگذاریم بالغ بر 90 درصد تولید زعفران جهان در استانهای خراسان نیز تولید می شود.
اما انچه که سالهای متمادی دست اندرکاران و تولید کنندگان را رنج می دهد عدم برند سازی و همچنین شناسائی این محصول بعنوان یک محصول صادرات محور از ایران به جهانیان است و با نیم نگاهی به زعفران جهان شاهد تسلط کشورهای حوزه خلیج فارس و اسپانیا بر این محصول هستیم.
انجمن عکاسان منطقه تربت حیدریه پنج سالی است که تلاش می کند با برگزاری جشنواره ملی عکس زعفران و دعوت از خبرنگاران و عکاسان داخلی و خارجی قطب تولید زعفران جهان و اهمیت این محصول در تغذیه ایرانی ها را به مردم معرفی کنند.
بر همین اساس پنجمین نمایشگاه عکس ملی زعفران با حضور عکاسان و خبرنگارانی از کشورهای ترکیه، آلمان، فرانسه و همچنین عکاسان و خبرنگاران داخلی صبح امروز در شهرستانهای تربت حیدریه و زاوه آغاز به کار کرد.
سلیمان گلی دبیر جشنواره، صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این جشنواره طی روزهای از امروز بمدت چهار روز در سطح مزارع منطقه تربت حیدریه برگزار می شود، افزود: جشنواره با هدف معرفی زعفران به عنوان محصول پایه این خطه خراسان که بزرگترین تولید کننده طلای سرخ در جهان است و نیز کمک به افزایش سرانه مصرف زعفران برگزار می شود.
وی معرفی قطب تولید و عرضه زعفران، ثبت و مستندسازی مراحل مختلف برداشت و فرآوری و بسته بندی این محصول را از دیگر اهداف جشنواره عنوان و بیان کرد: این رویداد فرهنگی توسط انجمن عکاسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه برای پنجمین سال پیاپی برگزار می شود.
گلی به موضوعات جشنواره عکس زعفران نیز اشاره کرد و گفت: در بخش اصلی زعفران، برداشت فرآوری، تاثیر زعفران در اقتصاد و زندگی مردم تربت حیدریه و زاوه، گردشگری زعفران، رعایت بهداشت در برداشت و فرآوری گلهای زعفران مورد نظر است.
دبیر جشنواره ملی عکس زعفران اظهار داشت: در بخش جنبی که به صورت غیرحضوری برگزار می شود، موضوعاتی همچون استفاده از زعفران درغذاهای ایرانی وخارجی، استفاده از زعفران به عنوان رنگ دهنده و تزیین کننده شیرینی ها، به عنوان طعم دهنده درشربت ها و نوشیدنی ها، در صنایع رنگ سازی سنتی و مدرن، در صنایع عطرسازی وخوشبوکننده ها، درمرمت ونگهداری آثار هنری و همچنین به عنوان عامل نشاط آوری وعامل موثردر کاهش افسردگی در این جشنواره در نظر گرفته شده است.
.
وی با بیان اینکه امسال بخش ویژه معرفی شهر تربت حیدریه نیز به جشنواره اضافه شده، گفت: در این بخش عکاسی از آثارمعماری قدیم و جدید، مناظر و چشم اندازهای شهری، زیبایی ها، حضورمردم در بازارها، مشاغل، المانهای شهر، پارکها، پیشکوه، باغملی، آرامگاه قطب الدین حیدر،کاروانسرای طبسی، رباط لاری، حمام حاجی رییس، رباط علیا، شبهای تربت و موارد مشابه مورد نظر است.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید