



محمد جواد اسماعیل زاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی تابان تربت اظهار کرد: با نگاهی به آموزه های دینی بخوبی مشاهده میکنیم. آنچه امروز به عنوان پیشگیری از جرم مورد تاکید تمامی صاحب نظران علوم اجتماعی و جرم شناسی ومقامات قضایی انتظامی وامنیتی تمامی کشورهای دنیا قرار گرفته در تار وپود پیامهای رهبران دینی و کتب دینی با تاکید بسیار زیاد آمده است.
وی افزود: به عبارتی شالوده ی اصلی همه ادیان الهی بر رشد وکمال فردی واجتماعی ودوری از هر گونه خباثت وپلیدی گذاشته شده است .و رسالت انبیا را تزکیه ورهایی انسان از رزایل و متخلق شدن جامعه به اخلاق حسنه بیان کرده است.
مدیر موسسه زلال نور تربت حیدریه تصریح کرد: اهرم های تشویقی وترهیبی قدرتمندی را برای پیشگیری از وقوع در همه ادیان الهی و دین مبین اسلام تعریف شده که تمامی وجوه و جنبه های فردی و اجتماعی را مورد توجه وتاکید قرار داده است.
وی به کاهش جرائم در ایام مختلف سال در کشور اشاره کرد و گفت: باورهای دینی در کنترل افراد در موقعیت های وسوسه بر انگیز و جرم زا نقش عمده ای را ایفا می کنند به گونه ای که تحقیقات نشان داده در ایام خاصی مانند ماه مبارک رمضان و محرم که توجه مردم به مبانی ومعارف دینی بیشتر می شود به میزان قابل ملاحظه ای از آمار جرایم کاسته می شود.
اسماعیل زاده اذعان کرد: بطور کلی با توجه به ماهیت ادیان الهی دو کارکرد فردی واجتماعی و یا به عبارتی دو سامانه کنترل درونی وبیرونی برای دین تعریف وتعیین شده که در کارکرد فردی و درون زا احساساتِ درونی انسان تقویت و به زندگی معنی ومفهوم وارزش می بخشد.
وی گفت: این نوع کارکرد اضطراب از آینده را کاهش داده وفرد را از انجام رفتار های خلاف ونا مشروع باز میدارد .که این نوع از خود کنترلی به لحاظ کارامدی بسار بالا و هزینه بسیار پایین آن در قرآن و روایات غالبا با عنوان تقوی مورد تاکید قرار گرفته تا آنجا که ملاک شرافت وکرامت انسانها ومیزان قبولی اعمال را تقوی معرفی میکند إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّـهِ أَتْقَاکُمْ (حجرات-13) إِنَّمَا یَتَقَبَّلُ اللَّـهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ(مائده-27)
این کارشناس مسائل مذهبی بیان کرد: قوی ترین نوع ابزار کنترلی بشر در پرتو ایمان وتقوی شکل می گیرد که بدور از هر گونه اعمال قانون وفشار افکار عمومی ونگاه دیگران و…میتواند موجب صیانت وحراست نفس وکرامت انسان باشد ودر برابر ناهنجاری مصونیت پیدا کند.
وی به نوع دیگر کارکرد دین اشاره کرد و افزود: در نوع دیگر از کارکرد دین که کارکرد اجتماعی و برون نگر میباشد هنجارها وارزشهای جامعه تبیین شده وپذیرش آنها را برای فرد مسلمان آسان نموده است. وهمبستگی های اجتماعی را در قالب تحکیم پیوندخانواده ها،ازدواج،صله ارحام ،کمک به محرومین ،تقویت حس مسئولیت پذیری ،حس همیاری و همکاری در اجتماع ،مشارکت در نماز های جمعه وجماعت و….تقویت نموده است وبه منظور پیشگیری ودرمان ناهنجاریهای اجتماعی و خنثی کردن آن دسته از عوامل که در تکوین جرم موثرند با تاکید بر یکی از پیشرفته ترین وکاربردی ترین قوانین و طرق پیشگیری با عنوان امر به معروف ونهی از منکر بعنوان وظیفه واجب برهر مسلمان” وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاءُ بَعْضٍ ۚ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ (توبه-71)
این مبحث ادامه دارد…..
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید