



محمد حسن زاده رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت، اظهار کرد: هر گاه که تاریخ اسلام را احیا کردیم بخشی مهمی ازآن توسط دریچه هنر ماندگار شده و نمی توان آن را کتمان کرد، لذا برای نشر معارف کربلا و عاشورا باید از ظرفیت های پرده خوانی شهرستان و خراسان بزرگ استفاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: با هدف حفظ و احیای هنر پرده خوانی و ترویج نمایش های دینی در مکان های مذهبی و عمومی و نیز ارتقای سطح کمی و کیفی نمایش های آیینی امسال قرار است از 20 تا 22 شهریورماه وقایع کربلا و عاشورای حسینی در قالب هنر نقالی و پرده خوانی با حضور پرده خوان های مطرح استان خراسان بزرگ در سطح شهرستان برگزار شود.
شیوه اظهار ارادت به حضرت سیدالشهدا (ع) تاکنون به اشکال و شیوه های مختلف مرسوم بوده و هست که صرف نظر از شیوه های بومی و منطقه ای، رایج ترین مناسک خاص ماه محرم شامل مجالس روضه خوانی، تعزیه یا شبیه خوانی، نقالی یا پرده خوانی، زنجیرزنی، نوحه سرایی و برپا کردن سفره های نذری است.
از ظرفیت تعزیه خوانی سطح شهر استفاده شود
رییس اداره فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه با بیان اینکه در بخش مرکزی و بایگ تربت حیدریه هنوز افرادی در حوزه تعزیه خوانی فعالیت می کنند، افزود: می توان در ادامه اجرای این سوگواره ها از ظرفیت افرادی که در روستاهای فرزق و فهندر بخش مرکزی و یا شهر بایگ وجود دارد بنحو مطلوب استفاده کرد.
وی افزود: هنرمندان گمنام بسیاری به ویژه در حوزه هنر عاشورایی در این شهرستان حضور دارند که با اندکی برنامه ریزی می شود از وجود آنها بیشتر و بهتر استفاده کرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید