بدون نظر
 
رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه:
نسل پرده خوانی خراسان بزرگ در حال تمام شدن است
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ در ۷:۵۸ ق.ظ
 
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه با بیان اینکه تنها 6 پرده خوان از استانهای خراسان بیشتر باقی نمانده، افزود: ایام محرم و صفر بهترین فرصت است تا از ظرفیت پرده خوان های خراسان و ترویج این هنر اصیل که نقشی تاثیر گذار در تاریخ اسلام داشته استفاده شود.

محمد حسن زاده رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت، اظهار کرد: هر گاه که  تاریخ اسلام را احیا کردیم بخشی مهمی  ازآن توسط دریچه هنر ماندگار شده و نمی توان آن را کتمان کرد، لذا برای نشر معارف کربلا و عاشورا باید از ظرفیت های پرده خوانی شهرستان و خراسان بزرگ استفاده کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: با هدف حفظ و احیای هنر پرده خوانی و ترویج نمایش‌ های دینی در مکان‌ های مذهبی و عمومی و نیز ارتقای سطح کمی و کیفی نمایش های آیینی امسال قرار است از 20 تا 22 شهریورماه وقایع کربلا و عاشورای حسینی در قالب هنر نقالی و پرده خوانی با حضور پرده خوان های مطرح استان خراسان بزرگ در سطح شهرستان برگزار شود.

 

شیوه اظهار ارادت به حضرت سیدالشهدا (ع) تاکنون به اشکال و شیوه های مختلف مرسوم بوده و هست که صرف نظر از شیوه های بومی و منطقه ای، رایج ترین مناسک خاص ماه محرم شامل مجالس روضه خوانی، تعزیه یا شبیه خوانی، نقالی یا پرده خوانی، زنجیرزنی، نوحه سرایی و برپا کردن سفره های نذری است.

 

از ظرفیت تعزیه خوانی سطح شهر استفاده شود

 

رییس اداره فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه با بیان اینکه در بخش مرکزی و بایگ تربت حیدریه هنوز افرادی در حوزه تعزیه خوانی فعالیت می کنند، افزود: می توان در ادامه اجرای این سوگواره ها از ظرفیت افرادی که در روستاهای فرزق و فهندر بخش مرکزی و یا شهر بایگ وجود دارد بنحو مطلوب استفاده کرد.

 

وی افزود: هنرمندان گمنام بسیاری به ویژه در حوزه هنر عاشورایی در این شهرستان حضور دارند که با اندکی برنامه ریزی می شود از وجود آنها بیشتر و بهتر استفاده کرد.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
هزینه‌های غربالگری بیماران با حمایت خیران کاهش می‌یابد پایمردی زائران اربعین ادامه دهنده راه شهداست ۷۰ درصد موقوفات منطقه تربت‌حیدریه ثبت شده‌است انسداد مرزهای شرق کشور با سرعت در حال پیشرفت است حمل‌ونقل عمومی تربت‌حیدریه هوشمندسازی می‌شود تمام شبکه فشار ضعیف تربت‌حیدریه تا پایان سال خودنگهدار می‌شود آمادگی همه‌جانبه برای مقابله با دشمن ضروری است توسعه و تجهیز بیمارستان‌های نیروی زمینی ارتش در حال انجام است  بهره‌برداری از بخش‌های بازسازی‌شده بیمارستان ارتش در تربت‌حیدریه رسانه‌ها افسران جنگ نرم هستند/ دستورالعمل جدید برای تعامل مدیران با خبرنگاران ابلاغ شد تبیین صریح وقایع امروز ضروری است وحدت ملی سکوی پیشرفت و اقتدار ایران است
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort