بدون نظر
 
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار تربت حیدریه:
کاوش‌های باستان‌شناسی در منطقه «دامسک» ادامه یابد
تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۴۳ ق.ظ
 
معاون سیاسی اجتماعی فرماندار تربت حیدریه بر ادامه مطالعات و کاوش های باستان شناسی دامسک تربت حیدریه برای آشکار شدن پیشینه تاریخی این منطقه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار تابان تربت، محمد ابراهیم داودیان صبح امروز در حاشیه بازدید از سایت باستان شناسی دامسک، اظهار داشت: یافته های باستان شناسی دامسک افتخاری برای تاریخ منطقه تربت حیدریه و باعث روشن شدن هویت و پیشینه تاریخی منطقه شده است

 

وی بیان کرد: تاریخ هر منطقه، هویت آن منطقه است و کاوش های باستان شناسی باعث می شود تا این هویت ناشناخته آشکار و شناخته شود.

 

داوودیان ضمن اعلام آمادگی جهت هرگونه همکاری در جهت ادامه کاوش ها، افزود: اهداف و تلاش های باستان شناسان در معرفی یافته ها و گنجینه های تاریخی بسیار ارزشمند است، چرا که پیشینه هر منطقه را نمایان می کند و تاریخ گمشده منطقه را می توان در لابه لای همین یافته های باستان شناسی پیدا کرد، بویژه که این منطقه در نوع خود خاص و جدید است و برای اکثر پژوهشگران و باستان شناسان ناشناخته است.

 

اولین فصل کاوش های باستان شناسی منطقه تاریخی دامسک در خرداد ماه سال گذشته با مشارکت اداره میراث فرهنگی و گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه به مدت دو ماه انجام شد که طی این بررسی ها و کاوشها بالغ بر ۳۰ خمره سفالی آذوقه مربوط به دوران پیش از اسلام کشف شد که طرز چیدمان و تعدد آنها در کشور بی نطیر است.

 

بهمن ماه 96 دهیار روستای دامسک خبر اولیه بقایای شهر تاریخی در یک زمین زراعی واقع در این روستا را، به اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه اعلام کرد.

 

کار بررسی و کاوش بعد از اخذ مجوزهای لازم از خرداد ماه پارسال با مشارکت اداره میراث فرهنگی و گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه آغاز شده و طبق اعلام اولیه کارشناسان، قدمت این شهر تاریخی احتمالا به دوران ساسانیان باز می گردد.

 

تاکنون از بقایای بجای مانده یک شهر تاریخی در روستای دامسک از توابع بخش مرکزی تربت حیدریه، 30 خمره سفالی کشف شده است.

 

از دیرباز و در فرهنگ ایرانیان عهد باستان از خمره برای نگهداری آذوقه و مایعات استفاده می شده است.

 

مدیر گروه باستان شناسی دانشگاه تربت حیدریه گفت: حدس اولیه ما بر اساس فرم لبه، طرح داخلی و جنس خمره ها حاکی از آن است که مربوط به دوران ساسانیان بوده و مشابه آن در منطقه مرو نیز پیدا شده است.

 

مهدی فلاح همچنین اظهار داشت: در عین حال تا زمان بیرون کشیدن خمره ها از دل خاک، انتقال آن ها به آزمایشگاه و انجام کارهای مطالعاتی و بررسی های علمی، نمی توان به طور قطع نظری ارایه کرد.

 

تاکنون از مجموع ۳۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده در منطقه تربت حیدریه، 47 بنا و محوطه تاریخی و 2 اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
امنیت و آسایش مردم خط قرمز حاکمیت است شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد خسارت ۱۵۸ میلیارد تومانی سرما به کشاورزی تربت‌حیدریه
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort