



به گزارش تابان تربت، انوشیروان محسنی بندپی صبح امروز در نشست تخصصی کارگروه فرهنگی، اجتماعی منطقه تربت حیدریه اظهار کرد: آسیب های اجتماعی در جامعه روند صعودی دارند که می توان از تغییر فرهنگ، گسترش فضای مجازی، صنعتی شدن جامعه، عدم فرصت گذاری خانواده ها و همچنین عدم افزایش مهارت های زندگی بعنوان دلایل اصلی این معضل نیز یادکرد.
وی تصریح کرد: تمام این آسیب ها می تواند رود نزولی و کاهشی داشته باشند، چرا که ابزار آن در کشور وجود دارد و با توجه به آموزه های دینی و اعتقادی در بین آحاد جامعه می توانیم در این عرصه موفق باشیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه برنامه ریزی ها، نقشه راه و تولیت سلامت اجتماعی در جامعه بعهده بهزیستی است و از دستگاههای اجرایی می خواهیم در اجرای این تولیت و مطالبه گری یاری رسان این سازمان باشند.
وی با بیان اینکه رویکرد در برنامه های بهزیستی باید تلفیقی باشد، افزود: اولویت نخست ما در سازمان بهزیستی برای کاهش آسیب های اجتماعی « پیشگیری» است و بر همین اساس دو طرح “نماد” در آموزش و پرورش و “غربالگری ژنتیکی” قبل از ازدواج برای کاهش آسیب ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی در تشریح این دو طرح گفت: طرح نماد به معنای “نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان” رشد و توسعه همه جانبه این طبقه اجتماعی جامعه را در سنین پائین دنبال می کند تا برای یک انسان توسعه یافته و نقد پذیر در آینده نیز برنامه داشته باشیم.
محسنی پند پی همچنین از غربالگری ژنتیکی قبل از ازدواج بعنوان عامل اصلی در کاهش آسیب های اجتماعی همچون طلاق و معلولیت یاد کرد و افزود: غربالگری ژنتیکی را اجباری کردیم تا پس از اینکه تاریخچه و بیوگرافی که از خانواده زوجین کسب کردیم بر آن اساس بتوانیم به آنها مشاوره داده و در سلامت جسمی و روانی جامعه تاثیر گذار باشیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: با توجه به اینکه فعالیت ها در حوزه درمان اثر بخش نبوده، تغییر رویکرد دادیم و درمان اجتماع مدار را در سطح جامعه افزایش داده و حمایت های روانی و اجتماعی و همچنین مددکاری را برای افراد با همکاری قوه قضائیه در نظر گرفتیم.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته 150 اورژانس اجتماعی در سطح کشور راه اندازی شده، گفت: این در شرایطی است که سال 95 بواسطه فعالیت های اورژانس اجتماعی 4200 نفر را که سوق به خود کشی و یا سایر آسیب های اجتماعی داشتند رهایی دادیم و این آمار در سال 96 به 5200 نفر نیز افزایش یافت.
در ادامه این جلسه رییس حوزه قضایی تربت حیدریه اظهار کرد: تلاشها در سازمان بهزیستی متناسب با خروجی در کاهش آسیب های اجتماعی نیست، هر چند که فعالیت های خوبی انجام شده و با راه اندازی چندین موسسه بخشی از مشکلات مرتفع شده اما هنوز به ایده ال نزدیک نشدیم.
محمد ابراهیم زاده چناری ادامه داد: همه مسئولان گزارش عملکرد های خوبی ارائه می کنند اما نکته اینجاست که به چرایی این آسیب ها و رفع آن پرداخته نمی شود.
وی از فقدان مرکز نگهداری و ترک اعتیاد در جنوب خراسان رضوی انتقاد کرد و افزود: در شرایطی که مجوز تاسیس این مرکز در دولت نهم صادر شده اما این طرح همچنان به دلیل بار مالی بر زمین مانده و این درحالی است که خیرین برای احداث آن پای کار آمدند و راه اندازی آن معطل مجوزهای لازم است.
رییس دادگستری تربت حیدریه اضافه کرد: ترک اعتیاد پولی با اخذ هزینه از معتادان پاسخگوی نیاز جامعه نیست و افرادیکه پول ندارند در این چرخه قرار نمی گیرند، از سوئی دیگرعدم جدی گرفتن مراقبت های بعد از ترک یکی دیگر از دلایل مهم برگشت معتادان به حالت سابق است و باید همه دستگاهها بخصوص سازمان بهزیستی برای مراقبت بعد از ترک اعتیاد در عرصه های مختلف برنامه ریزی کنند.
وی از اختلاف آماری بین مسئولان بعنوان مهمترین معضل در حل مشکلات یاد کرد و افزود: آمارهای متعدد از سوی نهادهای مرتبط باعث شده تا نتوانیم با آمار گرایی در روند کاهش های آسیب های اجتماعی موفقیتی را بهمراه داشته باشیم.
ابراهیم زاده از فقدان بانک اطلاعات جامع در سازمان بهزیستی بعنوان دیگر معضل بر سر راه کاهش آسیب های اجتماعی یاد کرد و افزود: نبود بانک اطلاعاتی باعث شده که ندانیم افراد با چه خانواده ای، با چه آسیبی و شخصیتی در معرض آسیب است و این مزید بر علت شده تا سازمان بهزیستی یک نسخه واحد را برای همگان تجویز کند.
در پایان این کارگروه تخصصی که با حضور مسوولان ارشد شهرستانهای تربت حیدریه، مه ولات و زاوه همراه بود، بر اساس دستور مستقیم انوشیروان محسنی بند پی،رییس سازمان بهزیستی کشور مصوبات زیر به تصویب رسید.
اخذ مجوز احداث مرکز نگهداری و ترک اعتیاد جنوب خراسان رضوی در شهرستان تربت حیدریه
اختصاص مبلغ 3 میلیارد ریال برای اداره بهزیستی تربت حیدریه و همچنین مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای شهرستانهای مه ولات و زاوه هر کدام بصورت جداگانه
اختصاص مبلغ یک میلیارد ریال برای خرید لوازم توانبخشی برای بهزیستی تربت حیدریه و همچنین مبلغ 500 میلیون ریال برای شهرستانهای مه ولات و زاوه هر کدام بصورت جداگانه
اختصاص مبلغ یک میلیارد ریال برای سازمانها و سمن های مردم نهاد تربت حیدریه و همچنین مبلغ 500 میلیون ریال برای شهرستانهای مه ولات و زاوه هر کدام بصورت جداگانه
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید