



به گزارش خبرنگار تابان تربت، روستای آغویه در 2 کیلومتری غرب بخش مرکزی تربت حیدریه واقع شده که فقط دارای یک باب خانه بهداشت همراه با پزشک عمومی و یا ماما می باشد و تاکنون نتوانسته نیاز بهداشتی و درمانی این منطقه از شهرستان را تامین کند.
محرومیت امکانات بهداشتی و درمانی این منطقه باعث شده تا بسیاری از مردم برای انجام فعالیت های بهداشتی و درمانی خود به مراکز درمانی شهر مراجعه کرده و باعث شده ضمن ازدیاد جمعیت در این مراکز برخی نیز بدون رفع نیاز به روستا باز گردند.
محمد حسینی یکی از اهالی آغویه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: از ابتدای تبدیل دانشکده علوم پزشکی به دانشگاه، تحول قابل ملاحظه ای در همه عرصه های بهداشتی و درمانی شهرستان بوجود آمده و بسیاری از مراکز درمانی و کلینیک های تخصصی و عمومی توسط پزشک و امکانات لازم تجهیز شده اند اما این امکانات و تجهیزات باید مناطق محروم را نیز شامل شود.
وی می افزاید: مردم آغویه برای مراجعه به مرکز شهر با مشکلاتی مواجه هستند، و با توجه به اینکه نوبت دهی پزشکان متخصص و فوق متخصص تنها در ساعت ابتدائی صبح امکان پذیر است و برخی افراد( بخصوص کهنسالان) که امکان رزو نوبت به صورت اینترنتی را ندارند برای مراجعه در این وقت از روز بخصوص در فصل زمستان با مشکلات عدیده ای روبرو می شوند.
وی ضمن قدردانی از دانشگاه علوم پزشکی به جهت جهش قابل ملاحظه در عرصه بهداشت و درمان خواستار توجه بیشتر مسئولان به مراکز و پایگاههای مستقر در مناطق محروم شد.
حلیمه محمدی دیگر ساکن آغویه نیز ار عدم رسیدگی در خانه های بهداشت گلایه کرد و گفت: این مرکز بهداشتی دارای یک ماما می باشد که رسیدگی چندانی به مراجعه کنندگان نمی کند و برخی اوقات به دلیل ازدحام جمعیت، افراد یا باید در روزهای آینده مراجعه و یا اینکه به مرکز شهر بروند.
وی افزود: تهیه داروهای ویتامینی که تا قبل از این بعهده خانه های بهداشت بوده باید توسط مراجعه کنندگان از داخل شهر خریداری شود و برخی داروها نیز مدتی از تاریخ مصرف آنها گذشته است.
غلامی دیگر ساکن این روستا، از امکانات محدود درمانی در این منطقه انتقاد کرد و افزود: امکانات بهداشتی در شأن جمعیت چهار هزار نفری این روستا نیست و از مسئولان تقاضا می کنیم تا نسبت به مناطق کم برخوردار و محروم شهر برای تجهیز امکانات و تجهیزات جدیت بیشتری داشته باشند.
مدیر توسعه شبکه های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: تمامی خانه های بهداشت سطح منطقه در یک سطح و امکانات قرار دارند و با توجه به اینکه روستای آغویه نزدیک به شهر می باشد و در آینده نزدیک به محدوده شهری ملحق می شود برای انجا در خواست پایگاه سلامت روستائی را ارائه کردیم.
رحمت الله نجفی بیان کرد: مراکز و پایگاههای روستائی نزدیک به شهر قابلیت تبدیل شدن به مراکز شهری دارند که در این صورت امکانات و تجهیزات بیشتر و پزشک در حد عمومی و متخصص در انجا مستقر می شود.
وی افزود: در حال حاضر یک نفر بهورز و ماما در خانه های بهداشت فعالیت می کنند و هر کدام به تناسب داروهای مورد نیاز بیماران را همراه دارند و داروی مصرف گذشته وجود ندارد.
مدیر توسعه شبکه های بهداشتی تربت حیدریه گفت: یکی از خیرین روستا قصد احداث مرکز بهداشتی و درمانی را داشته و با توجه به اینکه محدوده این نوع مراکز بایدحداقل 5 و حداکثر 10 هزار جمعیت را پوشش خود قرار بدهد امکان راه اندازی ان وجود ندارد و لذا سعی می کنیم تا با کمک خیر خانه بهداشت را برای راه اندازی پایگاه سلامت روستائی توسعه دهیم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 142 خانه بهداشت در سطح منطقه و سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به مردم مناطق روستائی خدمات ارائه می کنند.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به حدود یک میلیون نفر در جنوب خراسان رضوی خدمات ارائه می کند و دارای 32 عضو هیئت علمی است که 766 دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی در رشته های مامائی، اتاق عمل، هوشبری، پرستاری، فناوری اطلاعات سلامت، علوم آزمایشگاهی، بهداشت محیط و فوریت های پزشکی تحصیل می کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید