رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در گفتگو با «تابان تربت»:
با راه اندازی صندوق ملی زعفران چالش های زمان تولید مرتفع می شود/فعالیت 82 شرکت در زمینه فرآوری و صادرات زعفران در خراسان رضوی

مجتبی مزروعی در خصوص افت قیمت زعفران و چالش های پیش روی این محصول در گفتگو با خبرنگار تابان تربت، اظهار داشت: با توجه به بارندگی های اخیر در خراسان رضوی و بویژه در منطقه تربت حیدریه، شاهد برداشت فراوان و یکنواخت این محصول از مزارع بودیم که به دلیل افزایش تولید، قیمت این محصول
مجتبی مزروعی در خصوص افت قیمت زعفران و چالش های پیش روی این محصول در گفتگو با خبرنگار تابان تربت، اظهار داشت: با توجه به بارندگی های اخیر در خراسان رضوی و بویژه در منطقه تربت حیدریه، شاهد برداشت فراوان و یکنواخت این محصول از مزارع بودیم که به دلیل افزایش تولید، قیمت این محصول افت شدیدی داشت، اما اکنون به تدریج قیمت اصلی زعفران به شرایط معمول برگشته است.
وی تصریح کرد: تدابیر ویژه ای در نظر گرفتیم که اگر به هر دلیلی قیمت زعفران از حد متعارف خارج شود برای جلوگیری از ضرر کشاورزان که زحمت کشان واقعی این محصول هستند اقدامی عملی و موثر انجام دهیم.
مزروعی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی این آمادگی را دارد تا از طریق سازمان تعاون در هنگام افت شدید قیمت زعفران با خرید توافقی این محصول، ضمن ثبات قیمت، از ضرر کشاورزان نیز ممانعت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی به طرح های توسعه زعفران در استان اشاره کرد وافزود: طرحهای ویزه تحقیقاتی، طرح ملی زعفران، طرح بهبود کیفیت و استمرار تولید محصول، از جمله برنامه هائی است که با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارائی برای آن در نظر گرفته ایم.
مزروعی تولید زعفران در استان را بسیار مهم دانست و افزود: زعفران یک محصول مهم و استراتژیک برای خراسان رضوی است که بیشترین منبع در آمد و تولید ثروت استان از طریق این محصول محقق می شود و بنابراین باید آسیب ها و موانع پیش روشناسائی شوند و لذا با راه اندازی صندوق ملی زعفران یکی از بزرگترین چالش های زمان تولید مرتفع می شود.
وی سطح زیر کمشت زعفران استان را 70 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: پیش بینی می کنیم امسال از مزارع زیر کشت زعفران حدود 218 تن زعفران خشک برداشت شود که بخش عمده ای از این محصول در حوزه صادرات وارد می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اذعان کرد: 72 واحد در بخش فرآوری و 15 شرکت در بخش صادرات در استان فعال هستند که امیدواریم بتوانیم با ارتقای تولید و کیفیت زعفران در شناسائی این محصول به بازارهای جهانی نقش آفرینی کنیم.
از هر هکتار زعفران در مزارع تربت حیدریه 4.2 کیلوگرم زعفران خشک برداشت می شود که سالانه با 32 تن زعفران خشک، سهمی مهم در تولید 210 تنی استان را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰