



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ کاظم فیاض اظهار داشت: این بیماری در دام زنده آلوده هیچگونه علائمی نداشته و به همین علت باید توصیه های بهداشتی در این خصوص را جدی گرفت.
وی تصریح کرد: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه افزایش فعالیت کنه ها و خطر انتقال بیماری به انسان از دامهای آلوده نظیر گوسفند و بز،گاو و شترمرغ توسط کنه ها، در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با خون و ترشحات دام آلوده ،انتقال این بیماری به انسان قوت خواهد گرفت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به انسان بیشتر به دلیل کشتار غیر مجاز دام و تماس مستقیم با ترشحات خونی دام آلوده افزایش می یابد، گفت: این بیماری در دام زنده آلوده هیچگونه علائمی نداشته و به همین علت دامداران منطقه رخ باید توصیه های بهداشتی در این خصوص را جدی گرفت.
وی خاطرنشان کرد: عمده ترین راه های پیشگیری از بیماری شامل؛ ذبح دام در کشتارگاه های مجاز، نگهداری لاشه به مدت ۲۴ ساعت در شرایط یخچال(دمای 0تا4درجه بالای صفر)، استفاده از وسایل ایمنی مانند؛کلاه، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام، حفاظت فردی جهت جلوگیری از گزش کنه، تعویض لباس، چکمه و دستکش پس از تماس با دام و شستشوی آنها، عدم جداسازی کنه با دست بدون دستکش از بدن دام ، ضد عفونی جایگاه نگهداری دام و سم پاشی دوره ای علیه انگل های خارجی دام است.
مسئول پست دامپزشکی رباط سنگ همچنین در پایان از عموم مردم درخواست کرد: گوشت مصرفی خود را صرفاً از مراکز عرضه فرآورده های خام دامی مجاز که تحت نظارت دامپزشکی هستند، تهیه کنند.
گفتنی است تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام آلوده به انسان منتقل میشود.
در حال حاضر در بخش رخ در واحدهای دامداری صنعتی و سنتی روستایی این منطقه بیش 140 هزار راس دام سبک و3 هزار 500 راس دام سنگین در این منطقه وجود دارد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید