



محسن قندهاری، رئیس سازمان مدیریت و حمل و نقل شهرداری تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه زعفران یکی از مهمترین محصولات استراتژیک بخش کشاورزی منطقه تربت حیدریه به شار می رود، لذا بازار خرید و فروش گل زعفران امسال از 20 مهرماه در مجاورت پایانه مسافربری آغاز به کار کرده است.
وی تصریح کرد: این بازار هر ساله به مدت 55 روز با مساحت حدود 8 هزار متر به متقاضیان خرید و فروش گل زعفران در شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و مه ولات واگذار می شود.
قندهاری به راه ادازی این بازار با توجه به شرایط خاص بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: در جلسه با معاونت برنامه ریزی فرمانداری ساماندهی در اولویت کار قرار گرفت و مصوب شد تا بین هر 5 غرفه یک سرویس بهداشتی، احداث شود، ضمن آنکه صدور کارت شناسایی، نصب سایبان جلو غرفه ها، بروز رسانی دوربین های نظارت تصویری وقرارداد با نیروی محترم انتظامی نیز انجام گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و حمل و نقل شهرداری تربت حیدریه بیان داشت: بازار گل زعفران هر روز از ساعت 9 صبح الی 21 دایر است و امسال با توجه به شیوع بیماری کرونا، ضمن ابلاغ دستورالعمل های بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از تمامی غرفه داران و مراجعین تقاضا داریم نسبت به رعایت تمامی دستورالعمل های بهداشتی، خصوصا استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دستها اقدام کنند.
تنها بازار عرضه زعفران در سطح کشور در تربت حیدریه بر پا می شود و حجم بسیار بالایی شامل چند هزار تن از محصول پیاز زعفران منطقه تربت حیدریه وشهرستان های مجاور و حتی استان خراسان جنوبی در این بازار عرضه می شود که دارای گردش مالی چند ده میلیارد تومانی است.
در فصل برداشت زعفران، تمام زعفرانکاران شهرستان های مجاور، محصول خود را برای فروش به این شهرستان منتقل می کنند که اگر بازار زعفران ساماندهی شود ارز آوری خوبی نیز برای کشورمان دارد.
متوسط عملکرد این محصول در منطقه تربت حیدریه 4.2 کیلوگرم در هکتار است که به لحاظ عملکرد در واحد سطح رتبه اول را در استان خراسان رضوی دارد.
79 درصد نیروی کار تربت حیدریه در گستره 90 هزار هکتاری عرصه کشاورزی این شهرستان اشتغال دارند که به تولید 37 نوع محصول زراعی و 31 نوع محصول باغی مشغول هستند و به ترتیب رتبه های پنجم و سوم را از این نظر در خراسان رضوی دارند.
یکی از شاخص ترین محصولات این منطقه که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که کشت آن در سطح بیش از 22 هزار هکتار با تولید سالانه 70 تن صورت می گیرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید