



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ ابوالفضل مکرمی فر مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی صبح امروز در حاشیه بازدید از روستای ملی بسک تربت حیدریه اظهار کرد: بعد از انتخاب روستای بسک تربت حیدریه به عنوان تنها روستای ملی صنایع دستی استان خراسان در مرداد امسال، اکنون به دنبال ثبت جهانی این روستا هستیم.
وی تصریح کرد: طی یکسال اخیر با تلاشها وپیگیریهای فراوان شهر بایگ به عنوان شهر ملی ابریشم کشی در کشور و روستای بسک از توابع بایگ به عنوان روستای ملی ابریشم کشی کشور ثبت ملی شد.
وی مهمترین برنامه های درحال پیگیری را ایجاد زیرساخت های روستایی و گردشگری روستا و برگزاری تورهای رسانه ای و همچنین تورهای گردشگری داخلی و خارجی و دوره های آموزشی تکمیلی در شهر بایگ و روستای بسک عنوان کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری خراسان بیان داشت: برای ثبت جهانی در تلاش هستیم آیتم هایی که به جهانی شدن این شهر وروستا منتهی می شود را در منطقه فراهم کنیم.
وی خاطر نشان کرد: درهمین راستا فعالیت های خوبی درجهت تکمیل زنجیره ابریشم کشی انجام شده وتعدادی از اهالی منطقه با حضور در کلاس های آموزشی کار رنگرزی، نواربافی وزری بافی را فراگرفته اند تا ارزش افزوده کار ابریشم کشی نصیب خود مردم شود.
مدیر کل میراث فرهنگی خراسان رضوی افزود: باهمین هدف نخستین دستگاه زری بافی درشرق کشور در روستای بسک راه اندازی شده که با این اقدام پارچه های بسیار گران قیمت که تلفیقی از گلابتون طلا وابریشم می باشد بافته وبه بازار عرضه می شود.
مکرمی فر اظهار کرد: آماده سازی موزه ابریشم کشی در بایگ وراه اندازی خانه ابریشم دربسک نیز از اقدامات قابل قبولی است که به جهانی شدن شهر بایگ وروستای بسک کمک موثری خواهد کرد و امیدواریم با تکمیل پرونده این دومنطقه در سال ۹۹ شاهد ثبت جهانی شهر بایگ و روستای ملی ابریشم کشی کشورمان باشیم.
ایجاد خانه صنایع دستی ابریشم در روستا، راه اندازی کارگاه متمرکز فرآوری، تولید و آموزش از مرحله استحصال نخ تا بافت پارچه ابریشم (شامل نوغان داری، پیله کشی، سفیدگری، رنگرزی، ریسندگی و بافت پارچه)، ایجاد زیرساخت های خدماتی و رفاهی و گردشگری در روستای بسک برای جذب گردشگر، برطرف کردن مشکل بیمه هنرمندان و ایجاد موزه ابریشم در منطقه بایگ از پیشنهادات و برنامه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی برای فراهم کردن مقدمات ثبت جهانی شهر بایگ و روستای بسک بود که انجام گرفته است.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید