کد خبر : 20425
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۸:۴۰

رییس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی:

بازگشت ایران به چرخه هسته ای 2 سال بطول می انجامد/باید از ظرفیت های حداقلی هسته ای در بخش کشاورزی و صنعت بیشترین بهره وری را ببریم

بازگشت ایران به چرخه هسته ای 2 سال بطول می انجامد/باید از ظرفیت های حداقلی هسته ای در بخش کشاورزی و صنعت بیشترین بهره وری را ببریم

حسین آبنیکی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ با انتقاد از برخی سخنان مطرح شده مبنی بر منسوخ شدن انرژی هسته ای در جهان، این نوع نگرش را غیر کارشناسانه عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین راهبردهای فناوری هسته ای در حوزه تولید برق است که اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته

حسین آبنیکی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ با انتقاد از برخی سخنان مطرح شده مبنی بر منسوخ شدن انرژی هسته ای در جهان، این نوع نگرش را غیر کارشناسانه عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین راهبردهای فناوری هسته ای در حوزه تولید برق است که اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا روی ساخت راکتورهای اتمی کار می کنند و در حال پیشرفت هستند.

 

وی تصریح کرد: امروز دنیا علاوه بر حوزه شکاف در فناوری هسته ای و راکتورهای اتمی به سمت حوزه گداخت یعنی انرژی تولید شده از خورشید رفته است و کشورهای پیشرفته همچنان در حال ارتقا و بهبود راکتورهای خود هستند.

 

رییس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی به سایر حوزه های فناوری هسته ای اشاره کرد و گفت: علاوه بر تولید نیروی الکتریسیته و برق، فناوری هسته ای در بخش کشاورزی بسیار مثمر ثمر است و می تواند تلفات ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی را پس از برداشت به شدت کاهش داده و مدت نگهداری را توسعه و شرایط نگهداری مواد غذایی را نیز بهبود بخشد.

 

آبنیکی اضافه کرد: این اترژی این توان را به بخش کشاورزی داده که با آفات و سموم مبارزه کند و در این شرایط خشکسالی با ایجاد آب شیرین کن های متعدد تولید بخش کشاورزی را نیز صدها برابر افزایش دهد.

 

وی اظهار داشت: امروز شاهدیم که بخشی از محصولات کشاورزی از اروپا به دلایل مختلف برگشت می خورد و این بدان معناست که می توان با استفاده از انرژی هسته ای تمام این کمبود ها و اثرات منفی در حوزه صادرات را کاهش داد.

 

آبنیکی، از حوزه پزشکی بعنوان دیگر عرصه فناوری هسته ای یاد کرد و افزود: امروز بسیاری از تجهیزات و اقلام پزشکی توسط این فناوری ساخته می شود و ضمن آنکه در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد بالایی دارد، لذا با این اوصاف کسی نمی تواند منکر شود که این شیوه ها منسوخ شده است.

 

باید از ظرفیت های حداقلی هسته ای در بخش کشاورزی و صنعت بیشترین بهره وری را ببریم

رییس سابق سازمان توسعه انرژی اتمی در پاسخ به سووالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به مذاکرات و محدودیت های اعمال شده این فناوری ها همچنان در کشور وجود دارد، افزود: علی رغم همه محدودیت های اعمال شده در مذاکرات هسته ای این ظرفیت و توان همچنان وجود دارد که در حوزه صنعت، کشاورزی و پزشکی از حداقل های باقیمانده استفاده کنیم.

 

وی گفت: در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام علاوه بر پنج سال گذشته که زمان پیشرفت را از دست دادیم دو سال طول خواهد کشید تا با صرف صدها میلیارد تومان به روال سابق در انرژی هسته ای برگردیم‌.

 

آبنیکی در خصوص آینده هسته ای ایران خاطر نشان کرد: آمریکا و اروپا همچنان به دنبال تعبیر گفته های اوباما مبنی بر جمع کردن تمام پیچ و مهره های هسته ای ایران و نابودی آن هستند و لذا نباید این اجازه را به آنها داد و از همین ظرفیت های موجود در حوزه های مختلف بهترین بهره وری را ببریم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.