



به گزارش تابان تربت؛ حسن فتحی ظهر امروز در شورای همفکری پژوهشکده زعفران افزود: همایش با هدف معرفی آخرین یافته های علمی و پژوهشی استادان، دانشجویان و محققان حوزه زعفران برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه همایش به صورت دوسالانه برگزار می شود، گفت: همایش قبلی به میزبانی قاینات در استان خراسان جنوبی برگزار شد و لذا در این گردهمایی علمی علاوه بر استادان و متخصصان زعفران خراسان رضوی، از جامعه دانشگاهی استان خراسان نیز جنوبی دعوت به عمل آوردیم تا ضمن ارایه دیدگاه های خود در حوزه زعفران، از تشریک مساعی آن ها در برپایی هر چه بهتر همایش استفاده کنیم.
فتحی در بخش دیگری عمده ترین چالش های فکری حوزه پژوهشی زعفران را، افزایش عملکرد، بهداشت، فراوری و در نهایت اقتصاد زعفران عنوان و اظهار کرد: از کارشناسان انتظار می رود در قالب کارگروه های تخصصی نتایج تحقیقات خود را ارایه تا در قالب یک برنامه راهبردی و کاربردی در اختیار کشاورزان و برنامه ریزان کشور قرار گیرد.
استاد بیولوژی دانشگاه فردوسی نیز گفت: با وجودی که سطح زیرکشت زعفران در ایران 105 هزار 270 در جهان است و از حیث سهم تولید در جهان 88.8 درصد را دارا هستیم، اما متاسفانه چون هنوز زعفران ما فاقد نشان جغرافیایی و نیز فاقد ثبت و نشان به عنوان یک میزاث طبیعی ملی است، لذا زعفران ایرانی در جهان حرف زیادی برای گفتن ندارد زیرا قدرت مانور چندانی ندارد.
دکتر علیرضا کوچکی افزود: عمق فاجعه زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم تعداد مجلات پژوهشی ما در حوزه کشاورزی با 170 عنوان به اندازه کل دنیا است، در حالی که در آمریکا حدود پنج یا 6 عنوان بیشتر نیست.
وی گفت: به جای اینکه هر 6 ماه چنین گردهمایی هایی برگزار شود، بهتر است مدت نشست بعدی را به یک سال افزایش داد تا بتوانیم از درون این کارگاه های تخصصی یک خروجی ارزشمند بدست بیاوریم.
کوچکی در بخش دیگری با بیان اینکه کار دانشگاه ها تعریف و تهیه ثبت نشان استاندارد نیست، افزود: این وظیفه پژوهشکده ها و مسوولان برنامه ریز کشور است تا در قالب یک برنامه اجماعی، کار عقب افتاده را هر چه سریعتر به انجام برسانند.
سرپرست پژوهشکده زعفران دانشگاه تربت حیدریه نیز با بیان اینکه پژوهشکده فعالیت علمی خود را از سال 91 در قالب سه کارگروه علمی آغاز کرده است، گفت: تاکنون با انجام 37 برنامه پژوهشی تعداد کارگروه های تخصصی خود را به 6 واحد افزایش داده است.
حامد کاوه افزود: عمده رسالت ما بهبود وضعیت فعالیت کشاورزان در مزارع زعفران است که بر این اساس در دو حوزه کنترل کیفی زمین و نیز استاندارد سازی خشک کردن و بازارسازی زعفران خدمات مشاوره ای خود را به زعفران کاران ارایه می کنیم.
وی گفت: در همین راستا مشغول راه اندازی آزمایشگاه کنترل کیفی هستیم تا در کنار آزمایشگاه کنترل خاک که اکنون فعال است، کشاورزان را یاری برسانیم.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید