



به گزارش خبرنگار تابان تربت، در آستانه آبانماه و با سرد شدن هوا، فصل برداشت طلای سرخ از مزارع زعفران شهرستان های تربت حیدریه و زاوه بعنوان قطب تولید زعفران ایران و جهان آغاز شده و در همین ابتدا، محور مواصلاتی زعفرانی ترین شهر جهان شاهد برداشت این محصول است.
محصول زعفران بعنوان یکی ازمهمترین منابع در آمدزایی و اشتغال مردم منطقه تربت حیدریه به شمار می رود که حدود 600 هزار نفر روز در شهرستانهای تربت حیدریه و زاوه مشغول برداشت و فرآوری این محصول هستند.
علاوه بر تربت حیدریه و زاوه که عنوان قطب تولید زعفران ایران و جهان را یدک می کشند، این محصول در شهرستانهای مه ولات، رشتخوار، کاشمر، بردسکن، نیشابور و فریمان نیز کشت می شود اما خاک حاصلخیز جلگه زاوه در منطقه تربت حیدریه بر عیار طلای سرخ در این منطقه افزوده است.
میانگین برداشت زعفران در اراضی منطقه تربت حیدریه هر هکتار 4.2 کیلو گرم است که با روش های نوین و ارگانیک در برخی مزارع این رقم به چهار برابر افزایش یافته است.
به گفته مسئولان جهاد کشاورزی امسال پیش بینی می شود از سطح 20 هزار هکتار اراضی زعفران منطقه تربت حیدریه حدود 70 تن زعفران خشک برداشت شود.
از مجموع 70 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار هکتار یعنی معادل 12 درصد آن مربوط به شهرستان تربت حیدریه و 11 هزار هکتار معادل 17 درصد متعلق به شهرستان زاوه است.
در استان خراسان رضوی 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان 14 تا 15 هزار خانوار در تربت حیدریه و بیش از 20 هزار خانوار در زاوه به این کار اشتغال دارند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید