کد خبر : 12417
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۹

هشدار جهاد کشاورزی تربت حیدریه به گندمکاران؛

کشاورزان مراقب «جمعیت سن گندم» در مزارع خود باشند/گندمکاران نسبت به سمپاشی مزارع سریعتر اقدام کنند

کشاورزان مراقب «جمعیت سن گندم» در مزارع خود باشند/گندمکاران نسبت به سمپاشی مزارع سریعتر اقدام کنند

محمد کریمی فرزقی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار تابان تربت، اظهار کرد: در حال حاضر پوره سن در اغلب مزارع گندم بالا و خسارت زامی باشد، لذا می طلبد گندمکاران نسبت به مشورت و همکاری با کارشناسان این جهاد و همچنین سمپاشی مزارع خود سریعتر اقدام کنند.   وی تصریح کرد:

محمد کریمی فرزقی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در گفتگو با خبرنگار تابان تربت، اظهار کرد: در حال حاضر پوره سن در اغلب مزارع گندم بالا و خسارت زامی باشد، لذا می طلبد گندمکاران نسبت به مشورت و همکاری با کارشناسان این جهاد و همچنین سمپاشی مزارع خود سریعتر اقدام کنند.

 

وی تصریح کرد: حدود 9 هزار و 350 هکتار از مزارع تربت حیدریه تحت پوشش گندم آبی قرار گرفته و در هر مزرعه ای جمعیت سن گندم نسبت به شرایط منطقه تغییر دارد.

 

کریمی اذعان کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی تربت حیدریه، تراکم بالایی از پوره این آفت در مزارع مشاهده کرده اند و لذا کشاورزان باید نهایت همکاری را با کارشناسان جهاد کشاورزی بعمل آورده و جهت جلوگیری از خسارت سِن در موعد مقرر نسبت به سمپاشی مزارع اقدام نمایند.

 

سن حشره‌ای است از راسته‌ای نیم‌بالان؛ این حشره که از حشرات مکنده گیاهان علفی است و بدنش تا حدی پهن است، از آفت های گیاهان و غلات و بخصوص گندم به شمار می‌رود.
سن بر روی برگ گندم تخم‌ریزی می‌کند و نوزاد وی پس از خروج از تخم شیره و مواد اندوختنی دانه‌ گیاه را می‌مکد و موجب خسارت می شود.

 

79 درصد نیروی کار تربت حیدریه در گستره 90 هزار هکتاری عرصه کشاورزی این شهرستان اشتغال دارند که به تولید 37 نوع محصول زراعی و 31 نوع محصول باغی مشغول هستند و به ترتیب رتبه های پنجم و سوم را از این نظر در خراسان رضوی دارند.
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که کشت آن در سطح هشت هزار هکتار با تولید سالانه 34 تن صورت می گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.