به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «تابان تربت»؛ مهدی جهانشیری، سهشنبه شب در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: لایحه درآمدی شهرداری بسیار مهمتر از بودجه است و پس از جلسات متعدد و با توجه به تورم سرفصلهای سال گذشته را افزایش دادیم.
وی تصریح کرد: البته با توجه به نرخ اعلامی تورم از سوی منابع رسمی، باید لایحه درامدی را ۴۴.۶ درصد افزایش میدادیم اما با توجه به وضعیت موجود این میزان را تا ۳۶ درصد افزایش دادیم و عملا نشان میدهد یک پله به سمت پایین حرکت کرده و این برای شهرداری خوب نیست.
جهانشیری با بیان اینکه تغییرات بنیادی در لایحه درآمدی برای سال آینده رقم خورده، افزود: این درحالی است که بودجه سال ۱۴۰۲ بر مبنای ۵۲۲ میلیارد تومان بسته شدهبود که تا ۳۰ دیماه ۵۲.۸ درصد محقق شد، در عین حال معمولا سه ماهه اخر سال شهرداریها درآمد دارند و این میزان بودجه تا پایان سال افزایش دارد اما همه بودجه محقق نخواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصاد شورای شهر تربتحیدریه بودجه سال آینده شهرداری را ۷۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان ۵۳ درصد بودجه عمرانی و ۴۷ درصد نیز بودجه جاری شهرداری خواهد بود.
جهانشیری ادامه داد: این در حالی است که در برنامه راهبردی در شورای پنجم بودجه سال ۱۴۰۳ را مبلغ ۲۷۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان در نظر گرفتهبودند، لذا برنامه راهبردی با ضوابط و تورم مطابقت نداشت.
وی به یکی از برنامههای سال آتی در لایحه درآمدی اشاره کرد و افزود: در ماده ۵۵ قانون شهرداریها و در حوزه خدمات شهری جمعآوری زباله باید با دریافت مبالغی از شهروندان محقق شود اما این اتفاق نیفتاده و این درحالی است که هزینه جمعآوری زباله و دفن پسماند در سال جاری ۳۰ میلیارد تومان بوده و به ناچار از محل عوارض نوسازی هزینه میکردیم که در واقع تخلف است.
عضو شورای شهر تربتحیدریه خاطرنشان کرد: در عین حال هزینه جمعآوری زباله و دفن پسماند برای سال آینده حدود ۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفتیم که در سرفصل نوسازی هزینه جمع آوری زباله را لحاظ کردیم.
جهانشیری در تشریح نوع محاسبه محلات برای پرداخت هزینهها گفت: در لایحه درآمدی و در حوزه خدمات شهری عدالت را برقرار کردیم و مناطق را کارشناسی و به سه متطقه کم برخوردار، نیمه برخوردار و برخوردار تقسیم کردیم.
وی افزود: در مناطق برخوردار معمولا تولید زباله بیشتر و طبیعی است که باید هزینه بیشتری پرداخت کنند که در سرفصل نوسازی برای این موضوع و برای هر واحد مسکونی سالانه ۶۰۰ هزارتومان و برای مناطق نیمه برخوردار ۴۰۰ هزار تومان و برای مناطق کم برخوردار نیز ۲۰۰ هزار تومان اعمال خواهد شد.
طلب ۴۵۰ میلیارد تومانی شهرداری از دستگاههای اجرایی
رئیس کمیسیون اقتصاد شورای شهر تربت حیدریه یکی از مهمترین چالشهای شهرداری را ضعف در وصول مطالبات عنوان کرد و گفت: هیچ اهرمی قانونی به جز تهاتر و یا ماده ۷۷ برای وصول مطالبات شهرداری از دستگاههای اجرایی نداریم، در عین حال ۴۵۰ میلیارد تومان و به اندازه بودجه تقریبا یک سال از دستگاهها طلب داریم.
وی بدون اشاره به مبلغ بدهی مردم به شهرداری گفت: از مردم هم مطالبه داریم و متاسفانه هنوز ممیزی انجام نشده و این در حالی است که طبق قانون درآمد پایدار شهرداریها ۲.۵ درصد قیمت منطقهای و ارزش املاک باید در عوارض لحاظ شود.
جهانشیری افزود: افرادی در شهرداری هستند که تمایل ندارند به سمت ممیزی بروند و بارها نامه زدیم و هر بار بهانهای مطرح میکنند در صورتی که این درآمد سرشاری برای شهرداری دارد.
رئیس کمیسیون اقتصاد شورای شهر تربت حیدریه بیان کرد: شرکتهای خدماتی آب و برق و گاز هر دوماه قبوض صادر میکنند و مبالغ بهای خدمات را دریافت میکنند اما در شهرداری این اتفاق نمیافتاد.
وی اضافه کرد: سالانه حدود ۲۴۰ میلیارد تومان از منابع ارزش افزوده شهرداری دریافت میکند و اگر این مبالغ نباشد با چالش جدی مواجه هستیم.
جهانشیری به دیگر برنامههای لایحه درآمدی برای سال آینده اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال آیده تخفیف برای پرداختهای نقدی بین ۱۵ تا ۲۵ درصد لحاظ کردیم و به تبع آن نیز برای پرداختهای اقساطی نیز معادل نرخ سود بانکی حدود ۲۳ درصد اعمال میشود، لذا شرایطی گذاشتیم تا مردم به پرداخت نقدی ترغیب شوند.
رئیس کمیسیون اقتصاد شورای شهر تربت حیدریه اظهار کرد: همچنین صدور مجوز برای نماسازی شهر را دوماه رایگان کردیم و اگر طی این دوماه انجام شود مبلغی دریافت نمیشود و برای دیوارکشی مجوز رایگان میدهیم که نمای شهر نیز زیباسازی و ایمنسازی شود.
جهانشیری بیان کرد: تازمانی که هزینههای جاری بالا باشد و ماهانه ۱۹ میلیارد تومان برای ۸۵۷ نفرحقوق و مزایا پرداخت کنیم با چالش مواجه هستیم.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید