بدون نظر
 
کارشناس مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی:
۲۸۱ نفر در منطقه تربت حیدریه به بیماری تب مالت مبتلا شدند
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۴ در ۸:۰۰ ق.ظ
 
کارشناس مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه از افزایش مبتلایان به بیماری تب مالت در مناطق روستائی تربت حیدریه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تابان تربت، محمد طاهری در حاشیه کارگاه دو روزه منطقه ای پیشگیری کنترل و درمان تب مالت در تربت حیدریه افزود: تب مالت یا  بروسلوز  یکی  از  بیماری های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان  بوده که از طریق حیوانات  آلوده ( گاو، گوسفند ، بز ، شتر ،خوک و گاومیش ) به انسان منتقل می شود

 

وی اظهار کرد: عامل این بیماری میکروبی  است  به  نام  بروسلا  که  بواسطه  جوشاندن  یا پاستوریزاسیون شیر  و  فرآورده های  آن  از  بین می رود.

 

طاهری درمورد وضعیت بیماری تب مالت  در ایران گفت :در روستاها و عشایر ایران بین چادرها و کلبه های روستائیان و محل نگهداری دام ها فاصله چندانی وجود  ندارد.  نوازش نوزاد دام  تازه به دنیا آمده توسط کودکان و مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه بخصوص آغوز از علل انتشار  بیماری  تب مالت  در ایران می باشد.

 

وی بیان داشت: آمارسالیانه بروسلوز انسانی در ایران تا سال 68 سیر صعودی و پس از آن سیر نزولی واز سال 89 تا 93 دوباره سیر صعودی  به خود گرفته بطوریکه در طی 4 سال گذشته 55% موارد تب مالت افزایش یافته است.

 

طاهری ادامه داد: در همین راستا کارگاه دو روزه منطقه ای پیشگیری کنترل و درمان تب مالت(براساس مدل shep ) درسالن ابن سینای  دانشگاه علوم  پزشکی در
اردیبهشت ماه سال جاری با حضور 55نفر از کارشناسان وکاردان های گروه پیشگیری ومبارزه با بیماریها وگروه سلامت محیط وحرفه ای  معاونت بهداشتی
و سه شهرستان تابعه وهمچنین کارشناسان  شبکه دامپزشکی شهرستان برگزار شد.

 

این کارشناس سلامت گفت: علایم بیماری تب مالت  ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی  یا ناگهانی باشد. علایم شایع آن تب و لرز ، خستگی ، تعریق ، سردرد ، درد مفاصل وکمر،بی اشتهایی ، کاهش وزن ، یبوست ، گلودرد و سرفه خشک  می باشد و مهم ترین علامت بیماری در دام ها سقط جنین و زایش دام نارس می باشد

 

وی در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری بیان داشت: از شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه یا شیری که به اندازه کافی جوشیده استفاده کنیم .قبل
از مصرف شیر، آن را به مدت3 الی 5دقیقه بجوشانیم ،

 

کارشناس مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که کف کردن شیر به هنگام حرارت دادن ، علامت جوشیدن شیر نمی باشد .افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند ، باید به هنگام کار از وسایل حفاظتی مانند دستکش، عینک، چکمه و لباس کار غیر قابل نفوذ استفاده نمایند.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
بلاتکلیفی باغداران کامه ادامه دارد! نبود صنایع تبدیلی گوشت قرمز در بزرگترین بازار دام شرق کشور جایگاه نظارتی شورای شهر نباید سیاسی و جناحی شود رهاسازی ۵۰۰ هزار قطعه ماهی قزل آلا در استخرهای دو منظوره کشاورزی تربت حیدریه/پیش بینی برداشت ۴۲۰ تن گوشت سفید افزایش ۱۰ درصدی مصرف بنزین در منطقه تربت حیدریه آسفالت جاده کدکن به تلخ بخش در بن بست وعده مسئولان! طرح مثلث اقتصادی نیازمند تبیین و فرهنگ سازی است/مردم در این طرح دیده نشدند ریزش آوار معدن در زاوه یک کشته برجای گذاشت تاکسی بی سیم های بدون بی سیم! راهپیمایی اربعین حسینی بزرگترین همایش استکبار ستیزی جهان اسلام است بازگشت نام شهدا به معابر و خیابان های تربت حیدریه احداث بزرگراه تربت حیدریه به خواف مانع خام فروشی صنایع و معادن می شود